Welt για Μητσοτάκη: Ο νέος λαϊκός σταρ στην Ελλάδα είναι συντηρητικός - iefimerida.gr

Welt για Μητσοτάκη: Ο νέος λαϊκός σταρ στην Ελλάδα είναι συντηρητικός

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο νέος λαϊκός σταρ είναι ένας συντηρητικός» είναι ο τίτλος της Welt σε δημοσίευμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι σε αυτές καταποντίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας.

«Οι πολίτες στην Ελλάδα επιστρέφουν στην πολιτική κανονικότητα. Στην πραγματικότητα ήταν ένα αουντσάιντερ όταν η Νέα Δημοκρατία αναζητούσε καινούργιο πρόεδρο. Ο 48χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στην μέχρι σήμερα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, κέρδισε αιφνιδιαστικά και έγινε αμέσως ο αγαπημένος του λαού. Πάει ένας χρόνος από τότε και κερδίζει συνεχώς η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν γίνονταν αύριο εκλογές θα έπαιρνε την απόλυτη πλειοψηφία με 156 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο 52», γράφει η Welt.

«Η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εντυπωσιακή. Οι Ελληνες βρίσκουν ότι o νέος αρχηγός της ΝΔ θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός από τον τωρινό πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα», τονίζει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η θριαμβευτική πορεία της ΝΔ αποτελεί σχεδόν ένα θαύμα. «Ο Μητσοτάκης ενσαρκώνει την παλιά πολιτική τάξη, στην οποία αναφερόταν πάντα ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως απαξιωμένη. Οταν πριν από δύο χρόνια, ένα κύμα θυμού και απελπισίας έφερε στην εξουσία τους αριστερούς λαϊκιστές, υπήρχε η γενική αντίληψη ότι οι οπαδοί του κατεστημένου ήταν όλοι "κλέφτες!". Αυτό αφορούσε τις πολιτικές δυναστείες, παλιές πολιτικές οικογένειες της χώρας, που μαζί με τις πλούσιες ελίτ, κυβερνούσαν για χρόνια», τονίζεται στο άρθρο όπου υπάρχει εκτενής αναφορά στην πολιτική οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και στις σπουδές του προέδρου της ΝΔ και στην επαγγελματική του πορεία.

«Στην κυβέρνηση της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, είχε μια αποστολή να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα και να μειώσει τη γραφειοκρατία. Ο χρόνος ήταν πολύ σύντομος για να διαλύσει τις καθιερωμένες δομές, αλλά ο Μητσοτάκης κέρδισε τη φήμη του εκσυγχρονιστή», γράφει η εφημερίδα προσθέτοντας πως η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται από το 2009-2010, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών, κατέστρεψε, σε μεγάλο βαθμό τη μεσαία τάξη και πίκρανε την κοινωνία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία και υποσχέθηκε να απελευθερώσει τη χώρα από την "δικτατορία" των μνημονίων. Ναι στις περικοπές φόρων -αλλά από που υποτίθεται ότι προέρχονται αυτά;», διερωτάται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και προέρχεται από το ίδιο πολιτικό-αριστοκρατικό περιβάλλον αρέσει στους Έλληνες γιατί είναι «νέος, δυναμικός, άφθαρτος» και έχει, όπως λέει, το χάρισμα. Η εφημερίδα αναφέρεται και στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ και καταλήγει εκφράζοντας την εκτίμηση πως «η μετεωρική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ακολουθείται από μια παρόμοια μαζική κατάρρευση».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ