Δημοσκόπηση ALCO: Η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -Μπροστά με 9 μονάδες - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση ALCO: Η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -Μπροστά με 9 μονάδες

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διευρύνει το προβάδισμά της η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση.

Η μέτρηση της ALCO για την εφημερίδα Παραπολιτικά που δημοσιεύεται το Σάββατο, αποτυπώνει προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει 26,8% η ΝΔ έναντι 17,8% του κυβερνώντος κόμματος. Στην προηγούμενη μέτρηση του Νοεμβρίου ο προβάδισμα της ΝΔ ήταν χαμηλότερα, στο 6,4% αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωνε 22,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15,8%.

Στην κοινή γνώμη έχει εμπεδωθεί ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές καθώς στην παράσταση νίκης 56% εκτιμά ότι θα έρθει πρώτη.

Και σ' αυτή η δημοσκόπηση, καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το 35% των ερωτηθέντων απαντά ότι θέλει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 34% απαντά ναι στο ενδεχόμενο της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης.

Σημαντικό εύρημα επίσης της δημοσκόπησης της Alco είναι πως το 46% των ερωτηθέντων αντιδρά στην επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Alco Δημοσκόπηση ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ