Επεισόδια στην Ουάσινγκτον: Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα [βίντεο] - iefimerida.gr

Επεισόδια στην Ουάσινγκτον: Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην Ουάσιγκτον, πριν και μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. Μαυροντυμένοι διαδηλωτές, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων στην αμερικανική πρωτεύουσα ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 95 συλλήψεις.

Λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, περίπου 400 έως 500 διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 90 άνθρωποι που διαδήλωναν στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, συνελήφθησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της αμερικανικής πρωτεύουσας. «Συλλάβαμε τουλάχιστον 95 ανθρώπους» γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της πόλης.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές, που κρατούν μαύρες σημαίες, έσπασαν μεταξύ άλλων και τη γυάλινη πρόσοψη υποκαταστήματος της Bank Of America.

Οι αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά τους διαδηλωτές μετά από μια επίθεση των μαυροντυμένων ακτιβιστών εναντίον ενός εστιατορίου της αλυσίδας McDonald's.

Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές της ομάδας Disrupt J20 επιχείρησαν να αποκλείσουν τα σημεία ελέγχου από τα οποία περνά το κοινό για να φτάσει στον χώρο της τελετής και πολλοί από αυτούς απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς.

Επεισόδια στην Ουάσινγκτον: Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Επεισόδια στην Ουάσινγκτον: Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Επεισόδια στην Ουάσινγκτον: Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα [βίντεο] | iefimerida.gr 2

Μια άλλη ομάδα, αποτελούμενη από περίπου 150 άνδρες ντυμένους στα μαύρα –ορισμένοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους– έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων ενώ τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων και κουτιά πώλησης εφημερίδων στη μέση του δρόμου για να φτιάξουν οδοφράγματα. Πολλοί από τους βίαιους διαδηλωτές συνελήφθησαν μπροστά σε ένα καφέ Starbucks η βιτρίνα του οποίου καταστράφηκε.

«Γίνονται συλλήψεις», δήλωσε αστυνομικός στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Δεν διευκρίνισε τον αριθμό των ανθρώπων που προσήχθησαν.

Ένας πολίτης τραυματίστηκε στο κεφάλι και ήταν πεσμένος στο έδαφος πριν τον παραλάβει ασθενοφόρο.

«Αυτό είναι αξιοθρήνητο», δήλωσε ένας άνδρας προχωρημένης ηλικίας, οπαδός του Τραμπ, που φόραγε ένα κόκκινο καπέλο με το σύνθημα «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά», προφανώς αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό που είχε εξακοντίσει η Χίλαρι Κλίντον εναντίον των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικάνου εκλεγμένου προέδρου, μιλώντας περί «αξιοθρήνητων» ψηφοφόρων.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να μείνουν απαρατήρητοι αλλάζοντας ρούχα τελευταία στιγμή και φορώντας μπλούζες με κουκούλες και μαντίλια, τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης μελών του «Μπλακ Μπλοκ».

Ενα πλακάτ που κρατούσε η ομάδα έγραφε το σύνθημα «Κάντε τους ρατσιστές να φοβηθούν ξανά».

Teargas, cops in riot foot and protesters breaking windows. pic.twitter.com/WiSo92Qo3L

Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε όλο τον κόσμο

Η Ουάσινγκτον, όμως, δεν είναι η μοναδική πόλη στην οποία διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους, λόγω της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν εναντίον του σε όλο τον κόσμο. Σε γέφυρες του Λονδίνου κρέμονται πανό ακτιβιστών με το hashtag bridgesnotwalls (γέφυρες και όχι τείχη). Διαδηλώσεις γίνονται σε πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, όπώς το Εδιμβούργο, το Μπράιτον και το Μάντσεστερ.

Επεισόδια στην Ουάσινγκτον: Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα [βίντεο] | iefimerida.gr 3

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις Φιλιππίνες, με τους συμμετέχοντες να καίνε έξω από την αμερικανική πρεσβεία της Μανίλα την αμερικανική σημαία. Περισσότεροι από 200 ακτιβιστές έκαναν έκαναν έκκληση στον πρόεδρο Ντουτέρτε να χαράξει ανεξάρτητη πολιτική από τις ΗΠΑ.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν, επίσης, θορυβηθεί από την προοπτική προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, με εκατοντάδες διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους της πόλης της Δυτικής Όχθης Ναμπλούς, μία ημέρα πριν την ορκωμοσία, και να διαδηλώνουν κατά του νέου Αμερικανού προέδρου.

Επεισόδια στην Ουάσινγκτον: Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα [βίντεο] | iefimerida.gr 4

Στο Τόκιο διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους. Μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ευχαριστούσε τον Μπάρακ Ομπάμα, απορρίπτοντας τον Ντόναλντ Τραμπ.

Επεισόδια στην Ουάσινγκτον: Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα [βίντεο] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ουάσιγκτον βιτρίνες διαδηλωτές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ