ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική: «Πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι» - iefimerida.gr

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική: «Πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι», αυτή η φράση αποτελεί για τη ΝΔ την κεντρική ιδέα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια στα ΜΜΕ και στα κόμματα.

Μάλιστα ο Μάκης Βορίδης επισήμανε ότι τα μόνο στοιχεία διαπλοκής που προέκυψαν από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής είναι "κόκκινα" και αφορούν αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του ο Σπύρος Λάππας επισήμανε ότι οι δανειοδοτήσεις σε κόμματα και ΜΜΕ δεν υπάκουσαν στους υπάρχοντες πιστοδοτικούς κανόνες και ότι παραβιάστηκαν νόμοι και διατάξεις. Ακόμη ο εισηγητής ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την ιδέα για το πολιτικό σύστημα τα δάνεια της νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και κάλεσε τα δύο κόμματα να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη τους. Αν το πολιτικό σύστημα κοιταχθεί στον καθρέφτη θα σπάσει από την ντροπή είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά της νέας Δημοκρατίας ο κύριος Βορίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ απαριθμώντας τα ευρήματα της Ν.Δ:

  • Οι πολιτικοί πρόγονοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι μόνοι που κούρεψαν 60% το δάνειό τους
  • Δεν ζητήθηκαν εμπράγματες εγγυήσεις για το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ
  • Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε να καμφθούν ευθέως οι τραπεζικοί κανόνες είναι ο Τσίπρας. 
  • Δεν προέκυψε καμία ένδειξη ποινικής ευθύνης πολιτικού προσώπου στα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ δανειοδοτήθηκε όπως ακριβώς τα υπόλοιπα κόμματα
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα με οφσόρ, αυτής της εφημερίδας ΑΥΓΗ

Καταλήγοντας ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που φαίνεται ακόμα και από το πόσο διαφορετικό είναι το ύφος των ομιλιών των βουλευτών στην έναρξη της εξεταστικής και τώρα. "Τι το θέλατε και την κάνατε την εξεταστική; Δεν μένατε καλύτερα στην ιδεολογία περί τριγώνου διαπλοκής; Δεν μένατε καλύτερα στη θεωρία; Βάλατε τη θεωρία στην επαλήθευση και χάσατε" είπε ο κ. Βορίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξεταστική κόμματα δάνεια ΜΜΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ