Οι δημοσκοπήσεις τρομάζουν την κυβέρνηση -Αναμένεται ευθεία επίθεση στη ΝΔ - iefimerida.gr

Οι δημοσκοπήσεις τρομάζουν την κυβέρνηση -Αναμένεται ευθεία επίθεση στη ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ύψη αναμένεται να φτάσει η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας με αφορμή το πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Το Μαξίμου που βλέπει τη ΝΔ να προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις, στοχεύει πλέον σε μία κατά μέτωπο αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο πρωθυπουργός παραμένει το "ισχυρό χαρτί" της κυβέρνησης, και εκτιμούν ότι ο κόσμος αν και είναι δυσαρεστημένος από την πολιτική λιτότητας την οποία διαιωνίζει το τρίτο μνημόνιο -που ήρθε μετά από άλλα δύο- αναγνωρίζει την προσπάθειά του να περάσει από τις συμπληγάδες των δανειστών, με το μικρότερο δυνατό κόστος για τις πιο αδύναμες εισοδηματικά ομάδες.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν που ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη να τρέξουν στην επαρχία ώστε να μιλούν με τον κόσμο και να καταστεί σαφές ότι η κυβέρνηση δεν κρύβεται, αλλά συζητά με τον κόσμο που έχει -κατά την εκτίμησή της- την υπομονή να δει την ολοκλήρωση των προσπαθειών της.

Κομβικό στοιχείο της διαφοροποίησης του Αλέξη Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν η "μονομερής" απόφαση για την καταβολή εφ άπαξ της 13ης σύνταξης για το 2016, εν γνώση της δυσφορίας που θα προκαλούσε σε μερίδα των δανειστών. Ωστόσο ήταν υπόμνηση ότι ακόμα και στην περιοριστική πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει κοινωνικό πρόσημο, έτσι όπως δε θα κάνει η ΝΔ την οποία κυβερνητικά στελέχη κατηγορούν για ευθυγράμμιση με την πιο σκληρή γραμμή των δανειστών.

Σήμερα άλλωστε ο πρωθυπουργός συναντά στο Μαξίμου εκπροσώπους συνταξιούχων και αναμένεται να επανέλθει στην επιλογή τη "δίκαιης ανάπτυξης" με στηριξη εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Την ίδια ώρα αναμένεται ευθεία επίθεση στη ΝΔ ,με αφορμή το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνειά της, πόσο μάλλον που οι πληροφορίες του iefimerida υποστηρίζουν ότι θα προταθεί η αναζήτηση ποινικών ευθυνών και για πολιτικά στελέχη. Μάλιστα στην Κυβέρνηση δεν σκοπεύουν να αφήσουν ανεκμετάλλευτη την υπόθεση δανειοδότησης του Κήρυκα Χανίων στο μετοχικό σχήμα της οποίας συμμετείχε ο κ.Μητσοτάκης, καθώς παρουσιάζει "ιδιαίτερο ενδιαφέρον" η έγκριση της δανειοδότησης και ο ρυθμός εξυπηρέτησης του δανείου.

Η κατεύθυνση άλλωστε που δόθηκε χτες κατά τη διάρκεια του πολιτικού συμβουλίου ήταν "όλα στο φως" σε μια υπόθεση που λόγω ακριβώς του χαμηλού δανεισμού, η κυβέρνηση εκτιμά ότι διαθέτει ο ηθικό πλεονέκτημα έναντι του καταχρεωμένου αντιπάλου της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημοσκοπήσεις Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ