Συγγνώμη ζήτησε ο Γιακουμάτος για τις ομοφοβικές δηλώσεις του -Μετά την προτροπή Μητσοτάκη να ανακαλέσει - iefimerida.gr

Συγγνώμη ζήτησε ο Γιακουμάτος για τις ομοφοβικές δηλώσεις του -Μετά την προτροπή Μητσοτάκη να ανακαλέσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο προκάλεσε η δήλωση του Γεράσιμου Γιακουμάτου ότι η ομοφυλοφυλία είναι κολλητική ασθένεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, κάτι που έπραξε λίγο αργότερα ο βουλευτής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον βουλευτή να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε, τονίζοντας πως το κόμμα του δεν δέχεται κάθε είδους διάκριση.

«Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση», έγραψε στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση.

Γιακουμάτος: Συγγνώμη, δεν είμαι ομοφοβικός

Ελάχιστα λεπτά μετά την ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Γιακουμάτος με δήλωσή του ζήτησε συγγνώμη, δίνοντας διευκρινίσεις για όσα είπε σε συνέντευξή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια».

«Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" ξεκαθαρίζω ότι: Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει: «Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα.

Είμαι 40 χρόνια ειδικό παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη».

Τι ακριβώς δήλωσε ο Γ. Γιακουμάτος

Η δήλωση που προκάλεσε σάλο είναι η εξής:

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν μπορείς να προτείνεις αυτό το θέμα ως μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι κάτι που το έχουν όλοι. Δεν μπορείς να μου ανάγεις την ομοφυλοφιλία σε παράδειγμα προς μίμηση.

Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά. Είναι οι επίκτητοι και οι συγγενείς, οι οποίοι γεννιούνται έτσι και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Τα οιστρογόνα του είναι περισσότερα από τα ανδρογόνα.

Δεν είμαι ομοφοβικός. Απλώς πρέπει να έχουνε όλοι παραδείγματα. Άμα δεις στην τηλεόραση όλα τα παραδείγματα είναι το 90%, τα πετυχημένα, ομοφυλοφιλικά. Όταν το παιδί βλέπει ότι ανεβαίνει, ανεβαίνει, ε… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια».

Δείτε το βίντεο από το 08:45 και μετά:

Αμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος «άδειασε» τον πρώην υπουργό.

«Η Νέα Δημοκρατία σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου», έγραψε.

Η @neademokratia σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου.

Θεοδωράκης για Γιακουμάτο: Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι μόνο για ψηφαλάκια

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καλά για ανακοινώσεις και θεωρίες… Οταν πρέπει να περάσουμε στην πράξη αυτό που προέχει (για πολλούς) είναι τα ψηφαλάκια» γράφει στο facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τις ομοφοβικές δηλώσεις του Γεράσιμου Γιακουμάτου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε την εξής ανάρτηση στο facebook:

Το διαβάζω και δεν το πιστεύω: «Οταν το παιδί παρακολουθεί παραδείγματα επιτυχημένων ομοφυλόφιλων, και βλέπει να ανεβαίνει, να ανεβαίνει... κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια». Και να το δηλώνει αυτό ένας γιατρός (1η έκπληξη), σήμερα, το 2017 (2η έκπληξη), βουλευτής (3η έκπληξη) με τη νέα – Νέα Δημοκρατία – ε, εδώ πια σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος που έχει επαφή με την πραγματικότητα και ελπίζω να βγει και να πει «έκανα λάθος». Αυτή είναι η μία μου σκέψη, η άλλη είναι ότι τα 2/3 των βουλευτών της ΝΔ είτε απείχαν είτε καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά δεν είναι μόνο οι «δεξιοί». Πολλοί πολιτικοί κρύβονται όταν πρέπει να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να ανταποκριθούμε στα αιτήματα της ΛΟΑΤ κοινότητας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καλά για ανακοινώσεις και θεωρίες… Οταν πρέπει να περάσουμε στην πράξη αυτό που προέχει (για πολλούς) είναι τα ψηφαλάκια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ