Ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας -Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν κατά Τραμπ το Σάββατο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας -Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν κατά Τραμπ το Σάββατο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νεοϋοερκέζα ηθοποιός Wendy Peace έμαθε να πλέκει για πρώτη φορά, αλλά είχε λόγο. Είναι μια από τις χιλιάδες γυναίκες που θα διαδηλώσουν το Σάββατο, σε όλη την Αμερική, εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.


Θα φοράνε ένα ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας. «Είναι περισσότερο από ένα σύμβολο κατά του Ντόναλντ Τραμπ, είναι σύμβολο της ενότητάς μας», «μια έκκληση σε δράση» για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, εξήγησε η Wendy Peace, η οποία μαζί με περίπου 20 ακόμη γυναίκες πλέκει τα σκουφάκια αυτά σε μια μπουτίκ του Μανχάταν, The Knitty City.

Ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας -Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν κατά Τραμπ το Σάββατο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας -Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν κατά Τραμπ το Σάββατο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας -Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν κατά Τραμπ το Σάββατο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η επιχείρηση αυτή πλεξίματος ξεκίνησε από την Καλιφόρνια. Ήδη περίπου 60.000 σκουφάκια είναι έτοιμα και χιλιάδες ακόμη αναμένεται να είναι ως το Σάββατο για την Πορεία των Γυναικών της Ουάσινγκτον, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και διασημότητες, όπως η Σερ, η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Κέιτι Πέρι.

Τα σκουφάκια αυτά με τα αυτιά γάτας έχουν πάρει το όνομα «pussy hats», με σκοπό να κάνουν ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη «pussy», που στα αγγλικά σημαίνει γάτα αλλά είναι και ένας τρόπος αναφοράς στα γυναικεία γεννητικά όργανα. Τη λέξη αυτή «pussy» είχε χρησιμοποιήσει ο Τραμπ στο βίντεο που είχε προκαλέσει σκάνδαλο όταν δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο, στο οποίο ακουγόταν να λέει ότι μπορεί να πληρώνει γυναίκες και να τις «χουφτώνει από το μ…». «Δυστυχώς, πολλές από εμάς έχει τύχει να τις “χουφτώσουν από το μ…”, και είναι σημαντικό να δείξουμε στην επόμενη κυβέρνηση ότι είμαστε ενωμένες», τόνισε η Peace.

Ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας -Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν κατά Τραμπ το Σάββατο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας -Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν κατά Τραμπ το Σάββατο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας -Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν κατά Τραμπ το Σάββατο [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας -Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν κατά Τραμπ το Σάββατο [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Οι διοργανώτριες του PussyHatProject είχαν αρχικά δώσει ένα πατρόν για τα σκουφάκια και φούξια μαλλί για το πλέξιμο. Αλλά αναρίθμητες γυναίκες δημιούργησαν στο ίντερνετ πολλές εκδοχές, με χρώματα που πάνε από το ροζ στο μωβ, κι αυτό γιατί τελείωσε το φούξια μαλλί.
Η Cecile Helgesen πηγαίνει στη μπουτίκ με την 10χρονη κόρη της Σκάρλετ, η οποία θα την συνοδεύσει το Σάββατο στη διαδήλωση στην Ουάσινγκτον. «Είναι σημαντικό η Σκάρλετ να ξέρει ότι υπάρχουν γυναίκες για να υπερασπιστούν το μέλλον της», λέει. Το πλέξιμο σου μαθαίνει να «είσαι ανθεκτικός και ανεξάρτητος. Είναι οι ικανότητες που θα χρειαστεί η Σκάρλετ επί 4 χρόνια, με τον Τραμπ, και, ωχ Θεέ μου, ίσως 8», προσθέτει.

Ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας -Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν κατά Τραμπ το Σάββατο [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας -Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν κατά Τραμπ το Σάββατο [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ #Pussyproject σκουφακι γάτα Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ