Τα μέτρα που προβλέπει ο «κόφτης» προκαλούν αναταράξεις στο Μαξίμου - iefimerida.gr

Τα μέτρα που προβλέπει ο «κόφτης» προκαλούν αναταράξεις στο Μαξίμου

Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Πολλά και διαφορετικά μέτωπα -στο ομιχλώδες πολιτικό τοπίο- καλείται να διαχειριστεί ο πρωθυπουργός.

Στη 1 μ.μ. συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις.

Το «κερασάκι» για τους κυβερνητικούς σε μια συγκυρία που μόνο ευνοϊκή δεν μπορεί να την πει κανείς, ήταν η τοποθέτηση Μουλόπουλου στο τιμόνι του ΔΟΛ. Η εν λόγω συνεργασία προκάλεσε μπαράζ ανακοινώσεων από την αντιπολίτευση και μονοπώλησε τη συζήτηση στη Βουλή.

Η επίσημη θέση της κυβέρνησης ήταν πως πρόκειται για προσωπική επιλογή του ίδιου.

Ωστόσο, πίσω από τις γραμμές, υπάρχει ανησυχία τους. Αφενός γιατί περιμένουν από δω και στο εξής «πόλεμο φθοράς» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφετέρου γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να λουστούν την κατηγορία περί «νέας διαπλοκής».

Ισορροπίες τρόμου στον ΣΥΡΙΖΑ για τον «κόφτη»
Κατά τα λοιπά, οι κυβερνητικοί παραδέχονται πως είναι έτοιμοι για γενναίες υποχωρήσεις προκειμένου να μην βρεθούν ενώπιον μιας ατέρμονης διαπραγμάτευσης.

Και για το λόγο αυτό, εμφανίζονται διατεθειμένοι να συμφωνήσουν σε παράταση της ισχύος του δημοσιονομικού κόφτη –που θα περιλαμβάνει και μείωση του αφορολόγητου- πράγμα που δεν έχει διαψευστεί κατηγορηματικά, από κανέναν.

Στους κόλπους της Κουμουνδούρου λοιπόν υπάρχει ένας προβληματισμός και σκεπτικισμός για τη λύση του κόφτη, αλλά όπως λένε «δεν γίνεται και αλλιώς». Σημειωτέον ότι υπάρχει και αίτημα να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή. Με τη συνεδρίαση να προγραμματίζεται κατά πληροφορίες του iefimerida για στις 5 Φεβρουαρίου.

Αγωνία για το «ατύχημα» των εκλογών
Και μπορεί η κυβέρνηση να διαμηνύει πως εκλογές θα γίνουν το 2019, ωστόσο η αγωνία για τα μελλούμενα είναι έκδηλη. Πράγμα που παραδέχτηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, λέγοντας σε συνέντευξή του ότι στα πηγαδάκια της Βουλής η αγωνία των βουλευτών είναι έκδηλη, είτε για προσωπικούς λόγους είτε για σοβαρούς πολιτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου κοφτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ