Δημοσκόπηση: Αν η Χίλαρι «κατέβαινε» για δήμαρχος Νέας Υόρκης, θα κέρδιζε άνετα - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Αν η Χίλαρι «κατέβαινε» για δήμαρχος Νέας Υόρκης, θα κέρδιζε άνετα

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μεγάλο προβάδισμα θα κέρδιζε την δημαρχία της Νέας Υόρκης αν αποφάσιζε η ίδια να θέσει υποψηφιότητα η Χίλαρι Κλίντον σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ,η οποία ηττήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, θα ήταν η νικήτρια στις εκλογές για την δημαρχία της Νέας Υόρκης και μάλιστα εξασφαλίζοντας ποσοστό 49% των ψήφων έναντι 30% του απερχόμενου δημάρχου, επίσης Δημοκρατικού, Μπιλ ντε Μπλάζιο, που ελπίζει στην επανεκλογή του το Νοέμβριο.

Την δημοσκόπηση πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο Quinnipiac.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση αν η Χίλαρι Κλίντον αποφασίσει να μην ασχοληθεί με την πολιτική και δεν διεκδικείσει τον δημαρχιακό θώκο της Νέας Υόρκης, ο ντε Μπλάζιο θα επανεκλεγόταν απουσία άλλων υποψηφίων που θα μπορούσαν να τον απειλήσουν.

«Οι Νεουορκέζοι δεν λατρεύουν τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο, όμως δείχνουν να τον προτιμούν σε σύγκριση με άλλες πιθανές επιλογές, με εξαίρεση την Χίλαρι Κλίντον, που είναι πιθανόν μια αδύνατη επιλογή», σημείωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Quinnipiac, Τιμ Μαλόι.

Να σημειωθεί, πως αυτή η δημοσκόπηση είναι η πρώτη έπειτα από έντονη φημολογία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για την θέση της δημάρχου της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, τέλος να επισημανθεί πως η Χίλαρι Κλίντον στις πλέον λιγοστές εμφανίσεις της μετά την ήττα της στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου δεν έχει επισήμως πραγματοποιήσει δήλωση με την οποία να διαψεύσει τις φήμες που υπάρχουν για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ