Μπόρις Τζόνσον: Η Γαλλία θέλει να μας τιμωρήσει για το Brexit με ναζιστικού τύπου ξυλοδαρμούς - iefimerida.gr

Μπόρις Τζόνσον: Η Γαλλία θέλει να μας τιμωρήσει για το Brexit με ναζιστικού τύπου ξυλοδαρμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια ασυνήθιστη επίθεση, με ευθείες αναφορές στις πιο μαύρες σελίδες της ευρωπαϊκής Ιστορίας, προέβη ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας στην Ινδία, ο Τζόνσον εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ προσωπικά, κατηγορώντας τον ότι σχεδιάζει να τιμωρήσει με μεθόδους Ναζί τη Βρετανία για την αποχώρησή της από την ΕΕ.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν βρετανικά Μέσα, ο Τζόνσον φάνηκε σαν να συνδέει τον Ολάντ με κάποιον Γερμανό στρατηγό στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μια μέρα μετά την παρουσίαση του σχεδίου της Τερέζα Μέι για σκληρό Brexit.

«Εάν ο κ. Ολάντ θέλει να υιοθετήσει τους άγριους ξυλοδαρμούς ως τιμωρία για όποιον επιθυμεί να φύγει από την ΕΕ, κατά τον τρόπο που έχει περιγραφεί σε ταινίες για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν νομίζω ότι αυτός είναι ένας δρόμος προς τα εμπρός, και σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον των φίλων και εταρίων μας», είπε ο κ. Τζόνσον.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «μου φαίνεται απίστευτο, στον 21ο αιώνα, κράτη-μέλη της ΕΕ να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο επαναφοράς των δασμών ή οποιουδήποτε άλλου τέτοιου μέτρου προκειμένου να τιμωρηθεί η Μεγάλη Βρετανία».

Τα σχόλια αυτά του Μπόρις Τζόνσον φέρνουν στο μυαλό, όπως αναφέρει ο βρετανικός ηλεκτρονικός Τύπος, εικόνες από διάσημες ταινίες για τον πόλεμο, όπως «Η μεγάλη απόδραση» ή «Η γέφυρα του ποταμού Κβάι», στις οποίες Βρετανοί στρατιώτες πέφτουν θύματα βίας και ξυλοδαρμού από Γερμανούς.

H Γαλλία δεν έχει απαντήσει ακόμα σε αυτά τα σχόλια, όπως άλλωστε δεν έχει απαντήσει και ο Φρανσουά Ολάντ στον χθεσινό λόγο της Τερέζα Μέι για το Brexit, η οποία απείλησε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει χωρίς συμφωνία αν η ΕΕ αρνηθεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά της...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ