Τοπικοί φορείς για τα επεισόδια στο Πέραμα: Η υπόδικη ΧΑ πρέπει να απομονωθεί και να τιμωρηθεί - iefimerida.gr

Τοπικοί φορείς για τα επεισόδια στο Πέραμα: Η υπόδικη ΧΑ πρέπει να απομονωθεί και να τιμωρηθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα επεισόδια που προκάλεσε η «Χρυσή Αυγή», εντός του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ικονίου Περάματος καταδίκασαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και οι δήμαρχοι Πειραιά Γ. Μώραλης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκος, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης και Περάματος Γ. Λαγουδάκης, σε κοινή τους δήλωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα χθεσινά επεισόδια «αποτελούν χωρίς αμφιβολία μια ακόμα έκφραση του αποκρουστικού προσώπου του φασισμού και της ξενοφοβίας».

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Η δράση του φασισμού στις λαϊκές γειτονιές της περιοχής του Πειραιά δεν είναι πρωτόγνωρη. Γι' αυτό, η οργανωμένη πολιτεία, οι τοπικές κοινωνίες και ο κάθε πολίτης οφείλουν να αντισταθούν στο φόβο και στο τραμπουκισμό. Σε αυτή τη προσπάθεια σημαντικό ρόλο πρέπει να διαδραματίσουν το Υπουργείο Παιδείας, η Αυτοδιοίκηση, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, η μαθητική κοινότητα και όλοι οι φορείς.

Η περιοχή του Πειραιά, που εδώ και δεκαετίες υποδέχεται, φιλόξενα, πρόσφυγες και μετανάστες δεν μπορεί να μετατραπεί σε γκέτο και ακροατήριο της «Χρυσής Αυγής». Όπως τονίζεται στην κοινή δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και των δημάρχων των δήμων της Π.Ε Πειραιά, η σημασία της ένταξης των μικρών παιδιών σ΄ ένα οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης είναι προφανής, ώστε να αποτραπεί η περιθωριοποίησή τους, που μόνο δεινά -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν-, μπορεί να επιφέρει.

Μάλιστα καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι «η υπόδικη "Χρυσή Αυγή" πρέπει να απομονωθεί και να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατόν, για τα εγκλήματά της, για να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει, συστηματικά, τη κοινωνία και ειδικά τη νεολαία με τις φασιστικές ιδέες και πρακτικές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ