Δημοσκόπηση: Οι μισοί Αμερικανοί «βλέπουν» ρωσική παρέμβαση στις εκλογές στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Οι μισοί Αμερικανοί «βλέπουν» ρωσική παρέμβαση στις εκλογές στις ΗΠΑ

Φωτογραφία: AP/ Rogelio V. Solis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι η ρωσική κυβέρνηση παρενέβη στις εκλογές στις ΗΠΑ, με την κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο υπολογιστών του κόμματος των Δημοκρατικών.

Ομως, πολλοί λιγότεροι φαίνεται να θεωρούν ότι αυτή η παρέμβαση επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως δείχνει δημοσκόπηση για την Wall Street Journal και το NBC News.

Σε αυτή την έρευνα, το 51% απάντησε ότι πιστεύει πως οι Ρώσοι παρενέβησαν τις εκλογές, με την κυβερνοεπίθεση. Από αυτούς, το 26% δήλωσε ότι θεωρεί πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχανε τις εκλογές αν δεν είχε γίνει αυτή η κυβερνοεπίθεση, ενώ το 63% απάντησαν ότι δεν είναι σίγουροι.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 36% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν πως η ρωσική κυβέρνηση χάκαρε τους Δημοκρατικούς για να παρέμβει στις εκλογές. Ακόμη το 1/3 των ερωτηθέντων απάντησαν πως η σχέση του Τραμπ με τον Πούτιν είναι υπερβολικά φιλική και ανάρμοστη για Αμερικανό πρόεδρο, ενώ το 24% εκτιμούν ότι οι σχέσεις μεταξύ τους δεν είναι τόσο φιλικές.

Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, το 47% είναι βέβαιο ότι η Χίλαρι Κλίντον θα κέρδιζε τις εκλογές αν δεν είχε συμβεί η ρωσική κυβερνοεπίθεση, κάτι με το οποίο συμφωνεί μόνο το 5% των Ρεπουμπλικανών ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση Ντόναλντ Τραμπ Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ