Συνεργάτης Μέρκελ: Η Γερμανία δεν πρέπει να υποκύψει στις απειλές του Τραμπ - iefimerida.gr

Συνεργάτης Μέρκελ: Η Γερμανία δεν πρέπει να υποκύψει στις απειλές του Τραμπ

Φωτογραφία: AP/ Markus Schreiber
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανία δεν μπορεί να υποχωρήσει απέναντι στις απόπειρες εκφοβισμού του Ντόναλντ Τραμπ και τις απειλές του για μία πολιτική προστατευτισμού στον τομέα του εμπορίου.

Αυτό τόνισε κορυφαίος συνεργάτης της Ανγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι αν το Βερολίνο υποχωρούσε, τότε θα άνοιγε τον δρόμο σε περισσότερους εκφοβισμούς. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ διεμήνυσε τη Δευτέρα στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ότι θα επιβάλλει δασμό ύψους 35% στα αυτοκίνητα που εισάγονται στη χώρα του.

Ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, τόνισε ότι το Βερολίνο δεν πρέπει να απαρνηθεί τις αξίες του. Η Γερμανία κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, με τα έσοδα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εξάγει να εισφέρουν σχεδόν το μισό ΑΕΠ της. Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας.

«Το έξυπνο πράγμα να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να μην υποχωρήσουμε στους εκφοβισμούς και στις απειλές», δήλωσε ο συνεργάτης της Μέρκελ, μετά από ερώτηση για το αν η γερμανική βιομηχανία είναι έτοιμη να συγκρουστεί με τον Τραμπ. «Αν πάρεις αυτόν τον δρόμο έστω μια φορά, θα γίνεις στόχος (περισσότερων) απειλών και εκφοβισμών», συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό δεν είναι λογικό, ούτε για τη Γερμανία, ούτε για συγκεκριμένες εταιρείες.

Στέλεχος της BMW δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να αλλάξει τα πλάνα της για εγκαινίαση εργοστασίου στο Μεξικό το 2019, παρά τις προειδοποιήσεις του Τραμπ για την επιβολή δυσβάστακτων δασμών στα μοντέλα της εταιρείας που παράγονται στο Μεξικό και προορίζονται για πώληση στις ΗΠΑ. «Νομίζω ότι είναι πολιτικά σωστό και οικονομικά σοφό να επιμείνουμε στις αρχές μας και στις πολιτικές μας, που για τη Γερμανία σημαίνουν μια πολιτική ανοικτού και δίκαιου εμπορίου», σχολίασε ο Ρέτγκεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ