Ταλάτ: Χωρίς τις εγγυήσεις της Τουρκίας δεν περνά η λύση - iefimerida.gr

Ταλάτ: Χωρίς τις εγγυήσεις της Τουρκίας δεν περνά η λύση

Φωτογραφία:AP Photo/Petros Karadjias
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αν οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν συνεχιστούν, τότε η συμφωνία, όταν οδηγηθεί σε δημοψήφισμα, δεν θα περάσει από τους Τουρκοκύπριους», δήλωσε ο πρώην ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Σύμφωνα με τον Ταλάτ, οποίος υποστήριξε ότι «οι τουρκοκύπροι θέλουν να νιώθουν ασφαλείς» η κατάθεση χαρτών στη Γενεύη αποτελεί «σημαντικό βήμα» για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του, τις οποίες δημοσίευσε πρωτοσέλιδα σήμερα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς», με τίτλο «Εσπασε το ταμπού των χαρτών», ο κ. Ταλάτ αναφέρει ότι η κατάθεση χαρτών «έσπασε το ταμπού για τους χάρτες, όμως όσοι δεν επιθυμούσαν τη λύση, ήθελαν να μην γίνει κατάθεση χαρτών και να συνεχιστεί το ταμπού αυτό».

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, συμπεριφέρθηκε αποφασιστικά και με ρίσκο σύμφωνα με τον κ. Ταλάτ, ο οποίος είπε ακόμα ότι η δική του ανησυχία είναι μήπως συνεχίσει η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Αθήνα «να συμπεριφέρονται με "μαξιμαλιστικό" τρόπο και οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι συνομιλίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ Τουρκία Κύπρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ