Ωθηση στη στερλίνα έδωσε η ομιλία της Τερέζα Μέι για το Brexit - iefimerida.gr

Ωθηση στη στερλίνα έδωσε η ομιλία της Τερέζα Μέι για το Brexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τροχιά απογείωσης βρίσκεται η στερλίνα μετά την ομιλία της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το «σκληρό» Brexit, αλλά και για ψήφιση από το Κοινοβούλιο της όποιας συμφωνίας με την ΕΕ.

Η ομιλία της Μέι, στην οποία φάνηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κόβει τις γέφυρες με την Ευρωπαϊκή Ενωση, προκάλεσε μεν πτώση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, αλλά έδωσε εκρηκτική ώθηση στο εθνικό νόμισμα της Μεγάλης Βρετανίας, που εκτινάχθηκε πάνω από τα 1,23 δολάρια, στα 1,2349 δολ., με κέρδη 2,34%.

Σε σχέση με το ιαπωνικό γιεν η λίρα κερδίζει 1,72%, στα 139,98 γιεν, ενώ η ισοτιμία ευρώ/λίρας διαμορφώνεται στις 0,86 λίρες.

Οπως αναφέρει η Telegraph, δε, είναι πολύ πιθανό σήμερα η στερλίνα να ξεπεράσει σε ημερήσια άνοδο το ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2008. Τότε, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2008, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, η στερλίνα είχε ενισχυθεί κατά 4,04%.

Η ομιλία της Μέι, πάντως, κινδυνεύει να σημοτοδοτήσει μια πραγματική ρήξη. Μίλησε για ένα «σκληρό» Brexit, καθώς και για ένα Brexit «καθαρό και άμεσο».

Η Βρετανή πρωθυπουργός ενδέχεται να ανακοινώσει την άμεση απόσυρση από την κοινή αγορά, από την τελωνειακή ένωση και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με στόχο να κερδίσει τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το Λονδίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ