Ο συντηρητικός Αντόνιο Ταγιάνι νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - iefimerida.gr

Ο συντηρητικός Αντόνιο Ταγιάνι νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αντόνιο Ταγιάνι, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ήταν ο νικητής στην τέταρτη και τελική ψηφοφορία και αναδεικνύεται νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ιταλός, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επικράτησε στον τέταρτο και τελικό γύρο της ψηφοφορίας του συμπατριώτη του Τζάνι Πιτέλα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, συγκεντρώνοντας 351 ψήφους έναντι 282 του αντιπάλου του. Ο Ταγιάνι θα διαδεχθεί τον γερμανό σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς. Ικανοποίηση για τη νίκη του Αντόνιο Ταγιάνι εξέφρασε η πολιτική του ομάδα σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας συμμετείχαν αρχικά επτά υποψήφιοι και μετά την ολοκλήρωσή της αποσύρθηκε ο Γκι Φερχόφσταντ και έμειναν έξι υποψήφιοι.

And the new President of the European Parliament is @Antonio_Tajani! press conference at 21:30 pic.twitter.com/PZSLwyEsce

Ποιος είναι o νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Ο Ταγιάνι γεννήθηκε στη Ρώμη στις 4 Αυγούστου 1953.

Υπήρξε αξιωματικός της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ειδικός απεσταλμένος στον Λίβανο, τη Σοβιετική Ένωση και τη Σομαλία, ενώ υπήρξε Διευθυντής του γραφείου της εφημερίδας «Il Giornale» στη Ρώμη.

Από το 2014 είναι Μέλος της Επιτροπής Προεδρίας της Forza Italia.

Από 1994 μέχρι το 2008 ήταν Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στη συνέχεια Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τομέα αρμοδιότητας τις μεταφορές.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα που εξελέγη πρόεδρος, ήταν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο «La Sapienza» στη Ρώμη.

And the new President of the European Parliament is @Antonio_Tajani! Congratulations! pic.twitter.com/N9ZDC1HMW0

And the new @EP_President of the European Parliament is @Antonio_Tajani! Congratulations! pic.twitter.com/CnpcR4RzO6

Το Ευρωκοινοβούλιο αποχαιρετά τον απερχόμενο πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς

Standing ovation for the former EP president @MartinSchulz pic.twitter.com/GclPhTsbk5

Η τρίτη ψηφοφορία ευρωβουλευτών για την εκλογή του νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ολοκληρώθηκε με τα αποτελέσματα να διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ταγιάνι: 291
  • Πιτέλα: 199
  • Στίβενς: 58
  • Λάμπερτ: 55
  • Φορέντσα: 45
  • Ρεμπέγκα 44

Results of 3rd ballot for #EPresident: Antonio Tajani (EPP, IT) and Gianni Pittella (S&D, IT) go through 4th ballot pic.twitter.com/7WMsIK8ETL

Η δεύτερη ψηφοφορία ευρωβουλευτών για την εκλογή του νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ολοκληρώθηκε με τα αποτελέσματα να διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ταγιάνι: 287 ψήφους (+13)
  • Πιτέλα: 200 (+17)
  • Στίβενς: 66 (-11)
  • Λάμπερτ: 51 (-5)
  • Φορέντσα: 42 (-8)

Η πρώτη ψηφοφορία των 751 ευρωβουλευτών για την εκλογή του νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ολοκληρώθηκε με τα αποτελέσματα να διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ταγιάνι: 274
  • Πιτέλα: 183
  • Στίβενς: 77
  • Λάμπερτ: 56
  • Φορέντσα: 50
  • Ρεμπέγκα: 43

Συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι έδωσε μέσω twitter και στα αγγλικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Συγχαρητήρια στον Αντόνιο Ταγιάνι! Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ένας καλός φίλος της Ελλάδας και της Νέας Δημοκρατίας", έγραψε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Congratulations to @Antonio_Tajani! New European Parliament President. A good friend of Greece and Nea Demokratia!

Η σημερινή μυστική ψηφοφορία από 751 ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη γαλλική πόλη του Στρασβούργου ανέδειξε νικητή τον Ιταλό πολιτικό Αντόνιο Ταγιάνι, πρώην εκπρόσωπο του εμπλεκόμενου σε πολλά σκάνδαλα πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο Ταγιάνι, ο οποίος υπηρέτησε ως Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Βιομηχανία από το 2010 ως το 2014, ήταν ο υποψήφιος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης ομάδας στο Κοινοβούλιο.

Ο συντηρητικός Αντόνιο Ταγιάνι νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου | iefimerida.gr 0

Δείτε εδώ LIVE όλες τις ψηφοφορίες, ως την ανάδειξη του νικητή, νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου:

Ο συντηρητικός Αντόνιο Ταγιάνι νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου | iefimerida.gr 1

Ο νικητής θα τεθεί επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε μια κρίσιμη στιγμή, επειδή θα έχει την τελική έγκριση για οποιαδήποτε συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αναμένεται το 2019. Σε ένα ευμετάβλητο πολιτικό κλίμα, το αποτέλεσμα θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει τελικά σε ανασχηματισμό των άλλων κορυφαίων θέσεων της ΕΕ, προκαλώντας επιπλέον αστάθεια στην Ένωση σε μια στιγμή που αντιμετωπίζει κρίσεις που κυμαίνονται από το Brexit μέχρι και το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ