Η κυβέρνηση επέβαλε εισφορές ασθενείας για να πληρώνει τις συντάξεις - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση επέβαλε εισφορές ασθενείας για να πληρώνει τις συντάξεις

Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολή-βόμβα του ΕΟΠΠΥ προς τα ταμεία και τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας αναφέρει πως η κυβέρνηση επέβαλε εισφορά ασθενείας, η οποία όμως δεν αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ αλλά έχει μετατραπεί σε κρυφό δάνειο για την πληρωμή των συνταξιούχων.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι οι φορείς ασφάλισης χρωστούν 2,25 δισ. ευρώ από εισφορές ασθένειας στο τέλος του 2016, καθώς αντί να κατευθύνονται για τη βελτίωση των παροχών υγείας, όπως ορίζει ο νόμος, έχουν μετατραπεί σε κρυφό δάνειο για να πληρώνονται οι συντάξεις.

Ο «Ελεύθερος Τύπος», που δημοσιεύει αποκλειστικά την επιστολή με ημερομηνία 16/12/2016, αναφέρει ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος 4334 ούτε ο νόμος 4336 του 2015, που προβλέπουν ότι αποτελούν έσοδο του ΕΟΠΥΥ η εισφορά ασθένειας 6% στις επικουρικές συντάξεις και η αύξηση της εισφοράς κατά 2% (από 4% σε 6%) για τις κύριες συντάξεις. Παράλληλα, δεν γίνεται εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων που προβλέπουν την απόδοση των εισφορών «σε λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ άμεσα και ταυτόχρονα με την κατάθεσή τους από τους υπόχρεους των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδότες και ασφαλισμένους». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τέλος του 2016 να χρωστούν τα Ταμεία 2,25 δισ. ευρώ από εισφορές που θα έπρεπε να αποδίδονται για τη βελτίωση των παροχών υγείας.

Το νέο χαράτσι στην εισφορά ασθενείας που καλούνται να καταβάλουν ξανά εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι, τίθεται εν αμφιβόλων καθώς πολλοί εξ αυτών, κυρίως όσοι είναι με μπλοκάκι το έχουν πληρώσει ως μισθωτοί, αλλά και κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει πως το χαράτσι του 6,95% θα πάει στην βελτίωση των παροχών υγείας και όχι στο κλείσιμο κάποιας άλλης τρύπας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΟΠΥΥ εισφορές ασθενείας συντάξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ