Τζανακόπουλος: Ο Σόιμπλε να κάνει συστάσεις στο ΔΝΤ και όχι στην ελληνική κυβέρνηση - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος: Ο Σόιμπλε να κάνει συστάσεις στο ΔΝΤ και όχι στην ελληνική κυβέρνηση

Φωτογραφία: Sooc

Προειδοποιητικές βολές ότι το Πρόγραμμα μπορεί να βρεθεί στον αέρα και να χρειαστούν συζητήσεις από το μηδέν για μια νέα συμφωνία -σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ-στέλνουν οι Σόιμπλε και Ρέγκλινγκ.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο παραμένουν ψύχραιμοι και εξακολουθούν -τουλάχιστον δημόσια- να λένε πως δεν ανησυχούν. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος μιλώντας χθες βράδυ στο kontra και στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" κάλεσε τον Β. Σόιμπλε να κάνει συστάσεις στο ΔΝΤ και όχι στην ελληνική κυβέρνηση.

Με το ενδεχόμενο παρόλα αυτά να χρειαστεί τροποποίηση του Προγράμματος ως προς τους συμμετέχοντες εάν φύγει το Ταμείο να είναι αναπόφευκτο για τους κυβερνητικούς.

«Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης τι θα κάνει το ΔΝΤ»

«Εμείς δεν έχουμε πει ποτέ να φύγει το ΔΝΤ. Έχουμε πει να αποφασίσει τι θα κάνει» σχολιάζουν στελέχη της κυβέρνησης, επιμένοντας ότι η απόφαση του Ταμείου δεν είναι θέμα της Αθήνας.

Ακόμη, εξηγούν ότι "βρισκόμαστε στο σημείο μιας ασυμφωνίας Ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ" και τάσσονται υπέρ του να εμπλακούν στη συζήτηση οι κορυφαίοι των θεσμών.

Ανοιχτά ραντάρ για τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά

Παρά το γεγονός τέλος, ότι η προσοχή των κυβερνώντων εστιάζεται εξολοκλήρου στις διαπραγματεύσεις, δεν τους διαφεύγει η κινητικότητα που καταγράφεται στην Κεντροαριστερά.

Κυβερνητικές πηγές αρνούνται να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήρθαν στη δημοσιότητα με αφορμή την επιστροφή Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Και θυμίζουν ότι «η Δημοκρατική συμπαράταξη είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει τον εκλογικό νόμο, αλλά προτίμησε να γίνει δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη».

Επ’ αυτού μάλιστα, αναφέρουν ότι «είναι θέμα πολιτικής και όχι προσώπων» και αφήνουν αιχμές για το γεγονός ότι στο ΠΑΣΟΚ «χωρίς να κάνουν αυτοκριτική για την περίοδο 2010-2015 δεν αποστασιοποιούνται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ