Παραδοχή Μπαλάφα: Σοβαρές ευθύνες της Πολιτείας για το πρόβλημα στη Μόρια - iefimerida.gr

Παραδοχή Μπαλάφα: Σοβαρές ευθύνες της Πολιτείας για το πρόβλημα στη Μόρια

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάσταση στα νησιά είναι κακή, καθώς οι άνθρωποι στερούνται βασικών αγαθών, παραδέχθηκε ο Γιάννης Μπαλάφας, σε εκδήλωση για το προσφυγικό.

Παράλληλα όμως ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και σοβαρές ευθύνες της Πολιτείας για την τραγική κατάσταση που προκλήθηκε στη Μόρια, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας, το προηγούμενο διάστημα.

«Ναι, υπήρχαν σοβαρές ευθύνες της πολιτείας, αλλά δεν μπορούμε να μην πούμε ότι όσες προσπάθειες κάναμε στο δήμο και στην Εκκλησία να μας δώσει χώρο, στους ξενοδόχους να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, συναντήσαμε μια άρνηση», είπε ο κ. Μπαλάφας, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Συμπλήρωσε όμως ότι «παρά το γεγονός ότι η Συμφωνία και οι ερμηνείες της δεν μας επιτρέπουν να μεταφέρουμε ανθρώπους από τα νησιά, κάνουμε προσπάθεια μεταφοράς των ευάλωτων σταδιακά και με ήπιο τρόπο».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε ολιγωρία της κυβέρνησης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τα κόμματα που στα χρόνια της κρίσης έδωσε τις δυνάμεις του για την αντιμετώπιση των κοινωνικών κρίσεων», είπε ο Νίκος Ξυδάκης, ενώ όσον αφορά στην κυβέρνηση πρόσθεσε «έκανε πράγματα, έκανε λιγότερα, ολιγώρησε, αλλά έκανε κάποια πράγματα».

Ακόμη, διαπίστωσε ότι «υπάρχει μια διάχυση αυτών των δυνάμεων, μια σπατάλη. Νομίζω όμως ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο ωρίμανσης και των προβλημάτων και των προοπτικών και από τη διασπορά δυνάμεων πρέπει να φτάσουμε σε ένα είδος σύνθεσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόρια Γιάννης Μπαλάφας Νίκος Ξυδάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ