«Αλωσε» το ΣΕΦ (67-77) ο Παναθηναϊκός και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου - iefimerida.gr

«Αλωσε» το ΣΕΦ (67-77) ο Παναθηναϊκός και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση μέσα στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός πήρε μια τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού με 67-77.

Μία νίκη που τον στέλνει στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Αρη στις 19 Φεβρουαρίου. Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ο Ρίβερς (27π.) που συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις επί των ημερών του Τσάβι Πασκουάλ.

Με ένα σπουδαίο «διπλό» ο Παναθηναϊκός έδωσε τέλος στο σερί 6-0 του Ολυμπιακού και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο του, απέναντι στον Άρη. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 77-67 των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ, για την ημιτελική φάση του θεσμού, και στις 19/2 θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και το 18ο Κύπελλο Ελλάδας.

To ματς κρίθηκε στην πολύ καλή και διαβασμένη άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά και στο εξαιρετικό διάβασμα των πρασίνων στην επίθεση. Είχε ενέργεια, ήταν συγκεντρωμένος και το κυριότερο επέβαλλε το ρυθμό του. Δεν άφησε τον Ολυμπιακό να τρέξει και τα σχήματα με τον Γκάμπριελ τον βοήθησαν πολύ. Εδωσε και την μπαγκέτα στον Ρίβερς και κυριάρχησε. Ηταν καλύτερος από την αρχή και αντέδρασε και όταν οι ερυθρόλευκοι έκακαν την ύστατη προσπάθεια. Ο Καλάθης έβαλε ένα δίποντο και 2/2 βολές κι εκεί τελείωσαν όλα οριστικά.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 28-29, 45-52, 67-77

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς, Σπανούλης 7 (1), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 16 (3), Γκριν 3 (1), Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 5 (1), Γουότερς 3 (1), Μιλουτίνοφ 2, Λοτζέσκι 8 (1).

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Φελντέιν 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 4, Καλάθης 11 (1), Ρίβερς 27 (2), Τζέιμς 5 (1), Φώτσης, Γκάμπριελ 14 (2).

Σε αναμετρήσεις για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σάββατο 14 Ιανουαρίου

  • Άρης-ΑΕΚ 77-76

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου

  • Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 67-77

ΤΕΛΙΚΟΣ (19/2)

  • Άρης-Παναθηναϊκός


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ