Λαμία: Σε κόκκινο συναγερμό η περιφέρεια για πλημμύρες -Τριπλασιάστηκε η στάθμη του Σπερχειού - iefimerida.gr

Λαμία: Σε κόκκινο συναγερμό η περιφέρεια για πλημμύρες -Τριπλασιάστηκε η στάθμη του Σπερχειού

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η συγκοινωνία στο περιφερειακό και επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας παρά τις έντονες χιονοπτώσεις που είχαμε τα ξημερώματα στον ορεινό όγκο της περιοχής.

Για 3 ώρες περίπου η αστυνομία χρειάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στο δρόμο Λαμίας Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα και στο δρόμο Λαμίας 'Αμφισσας στον Μπράλο και στο 51ο χιλιόμετρο καθώς και στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου στην περιοχή του Τυμφρηστού.

Η ένταση της χιονόπτωσης ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και η χιονόπτωση έφτασε μέχρι παρυφές στη βόρεια πλευρά της πόλης της Λαμίας. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα όλη τη νύχτα μέχρι το ξημέρωμα έδιναν μάχη να διατηρήσουν ανοιχτό το δρόμο. Την ίδια χρονική περίοδο τα Ι.Χ. κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Από τις εφτά το πρωί και μετά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και εξελίσσεται ελεύθερα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στο υπόλοιπο του νομού μέχρι τα ξημερώματα υπήρχαν έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν σταματήσει από τις 8 το πρωί. Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο με την παρέμβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας Στερεάς και των δήμων έχουν ανοίξει όλοι δρόμοι και μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Παράλληλα, σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες της περιφέρειας για πιθανή αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων από τις βροχές στα πεδινά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι βροχές των τελευταίων ωρών έχουν ανεβάσει τη στάθμη του Σπερχειού ποταμού χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα. Από τις μέχρι τώρα μετρήσεις σε κρίσιμα σημεία, ο όγκος του νερού που μεταφέρει ο Σπερχειός ποταμός έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, ωστόσο η ύφεση των καιρικών φαινομένων γεμίζει με αισιοδοξία και τους αρμόδιους της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αποφυγή πιθανών καταστροφών. Όπως μάλιστα σημειώνουν το παρήγορο στοιχείο είναι ότι «έπεσε χιόνι στα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας από το υψόμετρο των 400 m και πάνω με συνέπεια να μην λιώσουν τα χιόνια και να μην αυξηθεί υπέρμετρα ο όγκος του νερού στο ποτάμι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λαμία χιονόπτωση Σπερχειός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ