Διάσωση στο παρά ένα για τη Μαρινόπουλος- Πράσινο φως από το Πρωτοδικείο - iefimerida.gr

Διάσωση στο παρά ένα για τη Μαρινόπουλος- Πράσινο φως από το Πρωτοδικείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριακά, λίγο πριν τιναχτεί στον «αέρα» το μεγαλύτερο deal στον χώρο του ελληνικού λιανεμπορίου εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος.

Βάσει της απόφασης αυτής ανάβει το «πράσινο φως» για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, κατ' ουσίαν της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Η δικογραφία που έχει στα χέρια του αρμόδιος εισηγητής ξεπερνά τις 60.000 σελίδες ωστόσο η καθυστέρηση για 50 ημέρες μέχρι να του ανατεθεί η υπόθεση- πήγε πίσω όλη τη διαδικασία με αποτελέσμα να εκφράζονται εύλογα φόβοι ότι η συμφωνία δεν θα υλοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο εξυγίανσης είχε κατατεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, συζητήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου και ορίστηκε δικαστικός εισηγητής μόλις το Δεκέμβριο!

Το σχέδιο που έχει υπογραφεί μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών ορίζει ότι την 14η Φεβρουαρίου 2017, σε κάτι λιγότερο δηλαδή από ένα μήνα, θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί όλες οι λεπτομέρειες ώστε να ξεκινήσει και ο μετασχηματισμός και η αναδιάρθρωση του ομίλου.

Στα σχέδια εξυγίανσης των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Πειραϊκόν, και Express Μ, που κατατέθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου στο Δικαστήριο και συζητήθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου, αναφέρε πως η συμφωνία τελεί υπό κάποιες διαλυτικές αιρέσεις η μια εκ των οποίων αφορά στη «μη έκδοση από το αρμόδιο Πτωχευτικό Δικαστήριο μέχρι την 14η Φεβρουαρίου 2017 Δικαστικής Αποφάσεως, δυνάμει της οποίας θα επικυρώνεται η συμφωνία, υπό την έννοια ότι κατά την 14η Φεβρουαρίου 2017:

  • δεν έχει παρέλθει η προθεσμία άσκησης τριτανακοπής χωρίς την άσκηση τριτανακοπής κατά των αντίστοιχων αποφάσεων επικύρωσης ή
  • δεν έχει εκδοθεί απορριπτική απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο επί εμπροθέσμως ασκηθείσας τριτανακοπής.»
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οικονομία Μαρινόπουλος σκλαβενιτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ