Σε χαμηλό τριών ετών η στερλίνα ενόψει «σκληρού» Brexit - iefimerida.gr

Σε χαμηλό τριών ετών η στερλίνα ενόψει «σκληρού» Brexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον μηνών υποχώρησε σήμερα η λίρα εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ενιαία αγορά της ΕΕ στο πλαίσιο των σχεδίων της για το Brexit, σύμφωνα με το BBC.

Η λίρα υποχώρησε νωρίτερα κάτω από τα επίπεδα του 1,20 δολαρίου πριν ανακάμψει ελαφρά στη συνέχεια. Υποχώρησε επίσης σε χαμηλό δύο μηνών έναντι του ευρώ, σημειώνοντας πτώση άνω του 1% στο 1,13 ευρώ περίπου.

Αναλυτές είπαν ότι η αγορά αντιδρά στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα χρησιμοποιήσει την ομιλία που θα εκφωνήσει αύριο για να προαναγγείλει το λεγόμενο «σκληρό Brexit».

Πάντως η εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού απαντώντας σε ερώτημα για το αν οι αγορές αναμένουν μια προαναγγελία ενός «σκληρού» brexit χωρίς πρόσβαση στις αγορές, σχολιάσε ότι πρόκειται για εικασίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λίρα ισοτιμία Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ