Καρκινοβατεί η αξιολόγηση -Ξορκίζει την παράταση των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Καρκινοβατεί η αξιολόγηση -Ξορκίζει την παράταση των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση

Φωτογραφία: Sooc/Μενέλαος Μυρίλλας

Προσανατολισμένη στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης παραμένει η κυβέρνηση ξορκίζοντας την επικίνδυνη - σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο- παράταση των διαπραγματεύσεων.

Ο πρωθυπουργός κατά πληροφορίες του Iefimerida συγκαλεί στις 10 πρωινό καφέ με τη στενή ομάδα του Μαξίμου.

Σε μια προσπάθεια τα κυβερνητικά στελέχη να συντονιστούν, να καταστρώσουν τα επόμενα βήματά τους και να χαράξουν γραμμή αναφορικά με το πώς θα πορευτούν το επόμενο διάστημα, οπότε και η δοκιμασία για εκείνους θα κορυφωθεί σε όλα τα επίπεδα.

Το νήμα της διαπραγμάτευσης σε πολιτικό επίπεδο

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν στο Iefimerida πως "υπάρχει κινητικότητα με διαρκείς διαβουλεύσεις", παρά τη διαφαινόμενη σιωπή. Και στον απόηχο του πρόσφατου euroworking group μεταφέρουν την εικόνα ότι όλες οι πλευρές έχουν αποδεχτεί ότι "το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων".

"Το βασικό θέμα που δεν μας επιτρέπει να κλείσει η αξιολόγηση τις επόμενες μέρες είναι πολιτικό" δήλωσε σε συνέντευξή του στην "Εποχή" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάνοντας λόγο για διαφωνίες μεταξύ ευρωπαίων και ΔΝΤ, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, αλλά και του δημοσιονομικού μονοπατιού που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική οικονομία μετά το 2018.

Εξ'αυτού του λόγου και με ορίζοντα το eurogroup της 26ης Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα εμπλακούν ενεργά στο πεδίο των διαβουλεύσεων οι επικεφαλής των θεσμών( Μοσκοβισί, Λαγκάρντ, Ντράγκι), με κομβικό ζήτημα την απόφαση για το ποιο ρόλο θα έχει τελικά το ΔΝΤ στο Πρόγραμμα.

Από το κακό (ΔΝΤ) στο...χειρότερο (Σόιμπλε)

Με φόντο τέλος την αναφορά Σόιμπλε για πιθανή αποχώρηση του Ταμείου ή παραμονή του σε ρόλο τεχνικού συμβούλου και το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ESM την επιτήρηση, το Μαξίμου δείχνει-τουλάχιστον δημόσια- να μην ανησυχεί.

Αντιθέτως, οι κυβερνητικοί έσπευσαν να αξιολογήσουν θετικά την εν λόγω αναφορά.

Και πηγές της κυβέρνησης ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους πως " τα μέτρα μέχρι το '18 έχουν συμφωνηθεί και είναι συγκεκριμένα". Για να συμπληρώσουν ότι από δω και πέρα συζητείται το δημοσιονομικο μονοπάτι για μετά το '18 και να προέχει να συμφωνηθούν τα μεσοπρόθεσμα".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ