Οι Γάλλοι προειδοποιούν: Πρόκληση με σοβαρές συνέπειες η τυχόν μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ - iefimerida.gr

Οι Γάλλοι προειδοποιούν: Πρόκληση με σοβαρές συνέπειες η τυχόν μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Φωτογραφία: ΑP/ Thomas Samson
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Παρίσι προειδοποίησε ότι αν ο Ντόναλντ Τραμπ προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασής του και μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, αυτό θα αποτελούσε πρόκληση με σοβαρές συνέπειες.

«Φυσικά (πρόκειται για πρόκληση). Νομίζω ότι δε θα έπρεπε να το κάνει», είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Μαρκ Ερό, στη γαλλική τηλεόραση, στο πλαίσιο της διάσκεψης που διεξάγεται στο Παρίσι, για το Μεσανατολικό.

«Μία τέτοια ενέργεια θα έχει δραματικά σοβαρές συνέπειες, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που περιλαμβάνεται στην ατζέντα ενός προέδρου των ΗΠΑ. Ωστόσο, κανένας δεν προχώρησε στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης. Δε μπορεί κάποιος να έχει μια τόσο μονόπλευρη θέση. Πρέπει να καλλιεργήσεις τις συνθήκες για την ειρήνη», πρόσθεσε ο Ερό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ