ΝΔ εναντίον Παππά: Ο αρχιτέκτονας της διαπλοκής είναι ακατάλληλος για υποδείξεις - iefimerida.gr

ΝΔ εναντίον Παππά: Ο αρχιτέκτονας της διαπλοκής είναι ακατάλληλος για υποδείξεις

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση εναντίον του Νίκου Παππά εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός για τα «πόθεν έσχες» των καναλαρχών.

«Ο καιρός όπου η Πολιτεία αντί να βάζει κανόνες, έκανε αβάντες για να μπορούν να κρύβονται όσα θέλουν ορισμένοι να κρύψουν, έχει τελειώσει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, χαρακτηρίζοντας ως ντροπή την αίτηση των καναλαρχών στο ΣτΕ να εξαιρεθούν από την υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες».

«Ο αρχιτέκτονας της νέας διαπλοκής κ. Παππάς είναι εξ ορισμού ακατάλληλος για να κάνει υποδείξεις στον οποιονδήποτε», σχολίασε η ΝΔ. «Ο αποτυχημένος “Υπουργός - καναλάρχης” κ. Παππάς και οι παρατρεχάμενοί του είχαν αρνηθεί να φέρουν τα ''πόθεν έσχες'' τους στη Βουλή οι υπερθεματιστές του αντισυνταγματικού διαγωνισμού - παρωδία που έστησε. Τότε δεν τον ενοχλούσε διότι ήθελε να στήσει καναλάρχες με τα λεφτά της Τράπεζας Αττικής και εγγυήσεις από βοσκοτόπια. Αυτό φαίνεται ότι είχαν απαιτήσει από τον κ. Παππά οι καναλάρχες που τον συναντούσαν μπαίνοντας από την πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου. Σήμερα παριστάνει τον αδέκαστο, αλλά δεν τον πιστεύει κανείς», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Παππάς. Ανέλαβε να ελέγξει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ το χώρο των ΜΜΕ. και έσπασε τα μούτρα του αφήνοντας πίσω του μια ιστορία δυσωδίας και νέας διαπλοκής, που εξέθεσε τον ίδιο και το Κόμμα του και ταλαιπώρησε τη χώρα. Τον συμβουλεύουμε να αποδεχτεί το στραπάτσο του και να ξεπεράσει τις εμμονές του», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Σε αυτή επισημαίνεται ότι η θέση της ΝΔ είναι πως οι ιδιοκτήτες καναλιών πρέπει να καταθέσουν «πόθεν έσχες». «Παράλληλα πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο από το συνταγματικά προβλεπόμενο όργανο της Πολιτείας. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται και για τα δύο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η διαφάνεια είναι δύο έννοιες που δεν συναντήθηκαν ποτέ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απάντηση Παππά

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, απαντώντας στη ΝΔ: «Καλωσορίζουμε τη ΝΔ στη θέση ότι οι καναλάρχες πρέπει να καταθέτουν “πόθεν έσχες“.
Οφείλει να πάρει θέση και υπέρ της καταβολής τιμήματος για άδειες, το οποίο δεν αξιώθηκαν να εισπράξουν επί 27 χρόνια. Ο δε πανομοιότυπος επαναλαμβανόμενος λίβελος εναντίον μου και της κυβέρνησης είναι καλοδεχούμενος αν βοηθά τη ΝΔ να πάρει θέση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος έστω και μία φορά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Νίκος Παππάς καναλάρχες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ