Φιγιόν: Το δημόσιο πρέπει να πουλήσει τις μετοχές του σε εταιρείες δίχως στρατηγική σημασία - iefimerida.gr

Φιγιόν: Το δημόσιο πρέπει να πουλήσει τις μετοχές του σε εταιρείες δίχως στρατηγική σημασία

Φωτογραφία: AP/ Michel Euler
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γαλλικό δημόσιο θα πρέπει να πουλήσει τις μετοχές του σε εταιρείες, οι οποίες δεν έχουν στρατηγική σημασία για τη χώρα, δήλωσε ο Φρανσουά Φιγιόν.

«Το κράτος πρέπει να είναι μέτοχος μόνο σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας», τόνισε σε συνέντευξή του στο τεύχος Capital ο συντηρητικός υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, δίχως να διευκρινίσει σε ποιες επιχειρήσεις αναφέρεται.

«Η Γαλλία δεν πρέπει να δείξει ίχνος αδυναμίας και να εγγυηθεί ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις του τομέα της τεχνολογίας θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό διεθνών κολοσσών του κλάδου όπως οι εταιρείες Google, Apple, Facebook και Amazon», δήλωσε ακόμη στο οικονομικό περιοδικό.

Ο Φιγιόν είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις τον προηγούμενο μήνα, τονίζοντας ότι τάσσεται υπέρ της πώλησης μετοχών που διαθέτει το κράτος προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για επενδύσεις σε μεγάλα έργα υποδομής. Οπως είχε πει, το κράτος πρέπει να απαλλαγεί από επενδύσεις που δεν είναι απαραίτητες σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία Renault, στην οποία διαθέτει σχεδόν το 20% των μετοχών.

Στο γαλλικό δημόσιο ανήκουν μεγάλα πακέτα μετοχών πολλών μεγάλων εταιρειών σε διάφορους κλάδους, από την Air France και την Airbus ως την Peugeot, την Orange και την Engie.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ