Οι επιστήμονες επιμένουν: Εργασία μόνο 4-5 ώρες την ημέρα, Δευτέρα με Πέμπτη - iefimerida.gr

Οι επιστήμονες επιμένουν: Εργασία μόνο 4-5 ώρες την ημέρα, Δευτέρα με Πέμπτη

Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι επιστήμονες έχουν μιλήσει πολλές φορές για τα οφέλη των λιγότερων ημερών εργασίας, αλλά και των λιγότερων ωρών, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση στη δουλειά.

Μια νέα έρευνα έρχεται να ενισχύσει αυτή την πεποίθηση, υποστηρίζοντας πως τα σαββατοκύριακα θα έπρεπε να είναι... τρεις ημέρες. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι να ξεκουράζονται μία ημέρα παραπάνω και όχι μόνο Σάββατο και Κυριακή .

Σύμφωνα με τον Αντρες Ερικσον, ειδικό στην ψυχολογία της εργασίας, μόνο τέσσερις ή πέντε ώρες εργασίας μέσα στην ημέρα είναι πραγματικά παραγωγικές, όπως σημειώνει ο Independent.

«Εάν οι άνθρωποι πιέζονται να συγκεντρωθούν περισσότερο από το μέγιστο βαθμό, είναι πιθανό να αποκτήσουν κακές συνήθειες», αναφέρει και προσθέτει: «Τι είναι χειρότερο; Αυτές οι κακές συνήθειες να γίνουν μέρος του παραγωγικού τους χρόνου».

Ως εκ τούτου, οι επιστήμονες προτείνουν ξανά τετραήμερη εργασία, κάτι που θα βελτιώσει και τις συνθήκες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνα επιστήμονες εργασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ