Τα καλά λόγια του Ξυδάκη για την επιστροφή Παπανδρέου: Μπαίνει ένα κλίμα συμφιλίωσης - iefimerida.gr

Τα καλά λόγια του Ξυδάκη για την επιστροφή Παπανδρέου: Μπαίνει ένα κλίμα συμφιλίωσης

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ο Νίκος Ξυδάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (13/1).

Ερωτηθείς για το εάν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές, απάντησε: «Δεν το γνωρίζω αυτό, είναι όλα ανοικτά. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε τις εξελίξεις».

«Ή θα γίνει πάλι μία τακτική αναδίπλωσης από τη μεριά της Ελλάδας και θα περιλάβει αυτές τις απαιτήσεις των δανειστών για να προχωρήσει η αξιολόγηση και να πετύχουμε το περίφημο κλίμα σταθερότητας το οποίο με αγωνία το περιμένει και ο λαός και η αγορά ή διαφορετικά θα έχουμε κάποιο αδιέξοδο», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στον Real FM 97,8.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Aν θέλαμε να διακινδυνεύσουμε μία εκτίμηση θα έλεγα ότι και εδώ έχουμε ένα μεγάλο ιστορικό πρόβλημα στο οποίο έχουμε μία διαπραγμάτευση, μία προσπάθεια για μία συμφωνία η οποία έχει σημάδια ότι θα μπορούσε να προχωρήσει ως διαπραγμάτευση και μας δίνει και σημάδια ιδιαίτερα από εχθές ότι υπάρχουν αγεφύρωτα κενά τουλάχιστον στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Τέλος, σχετικά με τη συμπόρευση Γεννηματά – Παπανδρέου ο κ. Ξυδάκης είπε:

«Mπαίνει ένα κλίμα συμφιλίωσης στον κεντρώο χώρο. Όλοι οι σχηματισμοί και το παλαιό ΠΑΣΟΚ και το επανερχόμενο είναι τραυματισμένα και πολιτικά και ιστορικά. Ωστόσο είναι μία κίνηση η οποία μάλλον με συμπάθεια μπορεί να τη δει ο ελληνικός λαός και με κάθε επιφύλαξη. Αυτό νομίζω ότι μπορεί να δώσει μία άλλου είδους ομοιογένεια και να προλάβουν και εξελίξεις. Διότι μαθαίνουμε ότι και από άλλες μεριές κινούνται για την ίδρυση κεντροδεξιών σχηματισμών»


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ