Ο Ομπάμα έκανε τον Μπάιντεν να κλάψει [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα έκανε τον Μπάιντεν να κλάψει [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στο βήμα στον Λευκό Οίκο. Δίπλα του στέκεται ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Όλα δείχνουν φυσιολογικά, μόνον που πρόκειται για μια απ’ τις τελευταίες ομιλίες του ως προέδρου της χώρας – κι εκείνος έχει προετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο: «για τελευταία φορά ως πρόεδρος θα απονείμω σε κάποιον την ύψιστη τιμή του έθνους», λέει και στρέφεται προς τον Μπάιντεν.

Ο Ομπάμα έκανε τον Μπάιντεν να κλάψει [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Αποσβολωμένος ο τελευταίος ανοίγει ένα χαρτομάντηλο. Την ίδια στιγμή φθάνει ένας αξιωματικός στο βήμα κρατώντας στο χέρι το μετάλλιο της Ελευθερίας. Ο 74χρονος Μπάιντεν στρέφεται ξανά προς το κοινό εμφανώς συγκινημένος, με δάκρυα στα μάτια, που μάταια προσπαθεί να τα σκουπίσει παίρνοντας βαθιές ανάσες.

Ο Ομπάμα έκανε τον Μπάιντεν να κλάψει [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Ο Ομπάμα είπε ότι απονέμει το μετάλλιο στον Μπάιντεν για την πίστη του στους συμπατριώτες του, την αγάπη του για την πατρίδα και τις υπηρεσίες μιας ολόκληρης ζωής προς τη χώρα και μάλιστα «με τιμητική διάκριση», κάτι που έγινε μόνον σε άλλες τρεις περιπτώσεις τα τελευταία 24 χρόνια: στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄, τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρέηγκαν και τον πρώην στρατηγό Κόλιν Πάουελ.

«Δεν είχα ιδέα», είπε ο Μπάιντεν μετά την απονομή του μεταλλίου.«Σκέφτηκα ότι θα λέγαμε τι αξέχαστη ήταν η εποχή αυτή». Πρόσθεσε δε ότι αν και γνωρίζει πως δεν αξίζει κατά τη γνώμη του το μετάλλιο, ξέρει ότι ο πρόεδρος του το απένειμε με την καρδιά του.

Ο Ομπάμα έκανε τον Μπάιντεν να κλάψει [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Τους δύο Δημοκρατικούς πολιτικούς συνδέουν προφανώς περισσότερα από μια καθαρά επαγγελματική σχέση. Στα οκτώ χρόνια της θητείας τους στο Λευκό Οίκο έγιναν φίλοι. Η βράβευση του Μπάιντεν έδωσε σε διάφορους στο Διαδίκτυο μια τελευταία αφορμή να σπάσουν πλάκα για το “bromance” όπως βάφτισαν τη ζεστή σχέση Ομπάμα-Μπάιντεν.

I cried. I cried real tears. This bromance between Obama and Joe Biden is made in heaven. https://t.co/Mu7AITtOx1


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ