Γκουτέρες για Κυπριακό: Μην αναμένουμε θαύματα άμεσων λύσεων, δεν θέλουμε μπαλώματα - iefimerida.gr

Γκουτέρες για Κυπριακό: Μην αναμένουμε θαύματα άμεσων λύσεων, δεν θέλουμε μπαλώματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν μπορούμε να αναμένουμε θαύματα άμεσων λύσεων» είπε κατά τη δήλωσή του ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στη σύντομη δήλωσή του μετά και το γεύμα εργασίας, στη Γενεύη είπε:

«Είναι εφικτό να φθάσουμε σε ένα σαφές συμπέρασμα ότι απαιτείται να βρούμε τα εργαλεία που θα επιτρέψουν την εφαρμογή των κανονισμών και να υπάρχουν εγγυήσεις που θα καθυσηχάζουν τις δύο πλευρές. Θα συνεχίσουμε το συνέδριό μας, δεν μπορούμε να αναμένουμε θαύματα άμεσων λύσεων. Δεν θέλουμε άμεση λύση που θα μπαλώνει καταστάσεις θέλουμε μια βιώσιμη λύση, θέλουμε να εργαστούμε για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Για τον ΟΗΕ ο ρόλος είναι να υποστηρίξει τα μέρη αυτά έτσι ώστε τα μέρη αυτά να συνομολογήσουν μια συμφωνία. Εμείς δεν έχουμε ατζέντα παρά μόνο την εξεύρεση λύσης μεταξύ των μερών. Εκείνοι που αξίζουν τα Οσκαρ α' ανδρικού ρόλου είναι ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί και θέλουμε να τα δώσουμε τα Οσκαρ, ενώ εμείς κρατάμε για τον εαυτό μας το Οσκαρ β ανδρικού ρόλου.

Να είστε υπομονετικοί δεν είμαστε εδώ για ένα μπάλωμα αλλά για να βρούμε μια λύση που θα είναι βιώσιμη για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό. Η λύση θα επικυρωθεί από το λαό. Τα δημοψηφίσματα είναι πρόκληση».

  • Ερώτηση: Θα συνεχιστούν οι συνομιλίες και μετά την απογευματινή συνεδρίαση;

Θέλουμε να συνεχίσουμε τις ομιλίες για όσο χρειάζεται. Ο ρόλος μας δεν είναι να λειτουργήσουμε βάσει ημερολογίου αλλά να έχουμε τα απαραίτητα αποτελέσματα και για να γίνει αυτό πρέπει να δουλέψουμε για το απαραίτητο χρονικό διάστημα.

  • Ερώτηση: Θα φύγουμε από εδώ με κάτι καινοτόμο σε σχέση με ασφάλεια και εγγυήσεις

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα πέντε μέρη συζητησαν για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Μόλις αρχίσαμε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντόνιο Γκουντέρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ