Προσωρινό «μπλόκο» του ΤΑΙΠΕΔ στην απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ -Ζήτησε αναβολή - iefimerida.gr

Προσωρινό «μπλόκο» του ΤΑΙΠΕΔ στην απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ -Ζήτησε αναβολή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αίτημα του ΤΑΪΠΕΔ αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου η συζήτηση στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ για την ολοκλήρωση του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από την Επιχείρηση.

Η απόφαση επρόκειτο να ληφθεί σήμερα, ωστόσο το αίτημα του Ταμείου ανέβαλε τη λήψη της για τη γενική συνέλευση της 17ης Ιανουαρίου. Η σημερινή γενική συνέλευση άρχισε με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας και σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, προηγήθηκαν διαβουλεύσεις σε κυβερνητικό επίπεδο.

Η σχετική απόφαση αφορά τη σύσταση θυγατρικής εταιρείας συμμετοχών, στην οποία θα εισαχθεί το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, την αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και την επιστροφή κεφαλαίου σε είδος στους μετόχους της. Ο στόχος είναι το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ να ελέγχεται από το Δημόσιο (17% ΤΑΙΠΕΔ και 34% Δημόσιο), το 24% από τη State Grid και το υπόλοιπο θα ανήκει στο ευρύ επενδυτικό κοινό.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που είχε συμφωνηθεί, η ΔΕΗ θα εισφέρει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ σε Εταιρία Συμμετοχών, το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας διαμορφώνεται συνεπώς (με βάση την αποτίμηση της εταιρίας) σε 491,8 εκατ. ευρώ.

Η γενική συνέλευση της ΔΕΗ πρόκειται να αποφασίσει την ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και με διανομή στους υφιστάμενους μετόχους της ΔΕΗ των μετοχών της εταιρίας συμμετοχών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ ΑΔΜΗΕ ΓΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ