Ντοκιμαντέρ για τον σεισμό που κατέστρεψε την Κεφαλλονιά το '53 στο Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς - iefimerida.gr

Ντοκιμαντέρ για τον σεισμό που κατέστρεψε την Κεφαλλονιά το '53 στο Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς

φωτογραφία: kefalonitikanea.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις μηνιαίες προβολές του ειδικού κύκλου με τίτλο «Ιστορικά ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών».

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ στον Ταύρο.

Τη Δευτέρα 16 Ιανουάριου, (ώρα 19:00), θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιούρι Αβέρωφ, «Σεισμός» (2003, 52’), παρουσία του σκηνοθέτη.

Το καλοκαίρι του 1953, ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς του 20ού αιώνα χτύπησε τα νησιά του Ιονίου. Η Κεφαλλονιά ισοπεδώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά.

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία των κατοίκων της, που είδαν τον τόπο τους να αφανίζεται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα αναγκάζοντας τους περισσότερους να εγκαταλείψουν το νησί.

Ντοκιμαντέρ για τον σεισμό που κατέστρεψε την Κεφαλλονιά το '53 στο Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς | iefimerida.gr 0

Με άξονα ένα μοναδικό αυτοβιογραφικό κείμενο του Στρατή Χαβιαρά και με σπάνιο έγχρωμο κινηματογραφικό υλικό της δεκαετίας του ’50, ο «Σεισμός» είναι μια ταινία για τους ανθρώπους που έζησαν τις πιο σημαδιακές αλλαγές στην πορεία της μεταπολεμικής Ελλάδας, και που επιστρέφουν σε στιγμές και τόπους του παρελθόντος, για να μετρήσουν τη ζωή τους και τον χρόνο που περνά.

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε ειδική τιμητική μνεία της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2003.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ