Δημοσκόπηση: Ο Φιγιόν κερδίζει άνετα τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Ο Φιγιόν κερδίζει άνετα τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα δημοσκόπηση στη Γαλλία, λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Απριλίου, της «ifop-Fiducial», για λογαριασμό των μίντια Paris Match, i-TEle και Sud-Radio, δίνει τον υποψήφιο της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν για σίγουρο νικητή.

ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ
Λεπέν 26,5%
Φιγιόν (Κεντροδεξιά): 24% - 25%
Μακρόν 17%-20% (ανάλογα με το ποιος θα είναι ο υποψήφιος των σοσιαλιστών)
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ
Φιγιόν 64% - Λεπέν 36%
Μακρόν 65% - Λεπέν 35%
Μακρόν 52% - Φιγιόν 48%
Ωστόσο, όπως σημειώνει η le Figaro που παρήγγειλε την έρευνα, ο Φρανσουά Φιγιόν χάνει την εικόνα της απόλυτης νίκης που είχε αρχικά. Η Μαρίν Λεπέν τον ξεπερνά στον πρώτο γύρο, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν πλησιάζει επικίνδυνα το ντουέτο.

Δημοσκόπηση: Ο Φιγιόν κερδίζει άνετα τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο | iefimerida.gr 0


«Ο μήνας Ιανουάριος είναι σπάνια θετικός για τα φαβορί της προεδρικής εκλογής, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Φρανσουά Φιγιόν. Κι αυτό γιατί χάνει τον πρώτο γύρο, όπως φαίνεται, από την Μαρίν Λεπέν», σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.
Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος βρίσκεται για πρώτη φορά, σε δημοσκόπηση, πρώτη σε πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο Φιγιόν ο οποίος ήταν πρώτος ως πρόσφατα, χάνει 3 μονάδες και έρχεται δεύτερος στον πρώτο γύρο. Συγκεκριμένα, χάνει 12 μονάδες στους εργάτες, χάνει 11 μονάδες στις λαϊκές τάξεις και οπισθοχωρεί στην σκληρή δεξιά βάση που τον είχε εκλέξει στις προκριματικές. Ετσι, ο Φιγιόν μοιάζει να πληρώνει ακριβά τους δισταγμούς και τα μπρος πίσω στις θέσεις του για το ασφαλιστικό.
Η Μαρίν Λεπέν κερδίζει αμέσως αυτό το κενό και ανέβηκε στο 50% των προτιμήσεων στις χαμηλές τάξεις και στους εργάτες! Αναμένεται όμως τελικά να χάσει τις προεδρικές, αφού ο Φιγιόν έρχεται πρώτος με 64% έναντι 36% της Λεπέν.

Δημοσκόπηση: Ο Φιγιόν κερδίζει άνετα τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο | iefimerida.gr 1

Η δυναμική του Μακρόν
Ο Εμμανουέλ Μακρόν, σκληρός φιλελεύθερος παρότι υπήρξε υπουργός Οικονομίας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Ολάντ, κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι των αντιπάλων του. Γεμίζει ασφυκτικά τις αίθουσες όταν μιλάει, ακόμη και σε πόλεις-κλειδιά των Σοσιαλιστών, ενώ οι ίδιοι οι Σοσιαλιστές υποψήφιοι πρόεδροι βρίσκονται πολύ χαμηλά στην δημοσκόπηση.
Ο Μακρόν με τα μέχρι στιγμής στοιχεία «λιώνει» κυριολεκτικά τους Σοσιαλιστές αντιπάλους του, ειδικά στους ψηφοφόρους που εξέλεξαν τον Ολάντ το 2012 και το έχουν μετανιώσει. Είναι ένας α-πολιτίκ υποψήφιος, ο οποίος παίρνει ψήφους από παντού, κερδίζει από τα αριστερά, ελκύει το 1/3 των ψηφοφόρων του Κέντρου και παίρνει το 11% από τους ψηφοφόρους του Σαρκοζί!

Εδώ ο Μακρόν με την σύζυγό του:

Δημοσκόπηση: Ο Φιγιόν κερδίζει άνετα τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιγιόν Λεπέν μακρον Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ