Κωνσταντινούπολη: Πλήγμα για την οικονομία οι τρομοκρατικές επιθέσεις - iefimerida.gr

Κωνσταντινούπολη: Πλήγμα για την οικονομία οι τρομοκρατικές επιθέσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία και η Κωνσταντινούπολη έχουν βρεθεί πολλές φορές στη δίνη της τρομοκρατίας με τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο να είναι βαρύς. Ο τουρισμός πέφτει κατακόρυφα ενώ το εμπόριο διέρχεται μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις.

Για την Κωνσταντινούπολη ο τουρισμός είναι βασικός μοχλός της οικονομίας. Το 2016 ο τουριστικός κλάδος υπέστη βαθύ πλήγμα. Σύμφωνα με στοιχεία του Τομέα Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Κων/πολης o αριθμός των ξένων τουριστών μειώθηκε κατά 26% από το 2015. Οι ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις της μείωσης των τουριστικών αφίξεων είναι επίσης ανησυχητικές.

Από τα 3600 εμπορικά καταστήματα στο Καπαλί Τσαρσί, τη μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά της Πόλης, τα 500 έχουν κλείσει. Και οι απώλειες που καταγράφουν οι καταστηματάρχες στην περιοχή Ιστικλάλ είναι τεράστιες. Για τους ανθρώπους του λιανικού εμπορίου η κατάσταση είναι δραματική, ενώ οι ίδιοι δεν θεωρούν πολύ πιθανό να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο άμεσο μέλλον.

Κωνσταντινούπολη: Πλήγμα για την οικονομία οι τρομοκρατικές επιθέσεις  | iefimerida.gr 0

Την ισχυρή έκρηξη του Ιανουαρίου του 2016 θυμάται έντονα ο Ράμκο, που εργαζόταν τότε σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο στην ίδια πλατεία, αναφέρει η Deutsche Welle, σε σχετικό δημοσίευμά της. Ένα χρόνο μετά δεν εργάζεται πλέον εκεί, ο μισθός του έπεσε κατακόρυφα λόγω της πτώσης του τουρισμού.

«Μετά την επίθεση στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ οι τουρίστες φοβούνται να έρθουν εδώ», λέει χαρακτηριστικά. Πράγματι ένα χρόνο μετά οι τουρίστες είναι ελάχιστοι, ίσως και λόγω της κακοκαιρίας. Μόνο Ασιάτες τουρίστες κάνουν βόλτα στην πλατεία αυτές τις μέρες.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ