To Μεξικό αρνείται να πληρώσει για το τείχος του Τραμπ - iefimerida.gr

To Μεξικό αρνείται να πληρώσει για το τείχος του Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να επιβεβαίωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι θα προχωρήσει κανονικά τα σχέδιά του για την ανέγερση τείχους κατά μήκος της μεθορίου με το Μεξικό, αλλά ο μεξικανός πρόεδρος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μετάσχει οικονομικά η χώρα του σ’ αυτό.

«Φυσικά και δεν πρόκειται να πληρώσει το Μεξικό για το τείχος», ξεκαθάρισε ο Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Όλα τα θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι συζητήσιμα, όπως και η επένδυση σε ασφαλή σύνορα, είπε ο Νιέτο αποκλείοντας ωστόσο την πιθανότητα η χώρα του - που αντιμετωπίζει οικονομική κρίση- να βάλει το χέρι στην τσέπη για την ανέγερση τείχους.

Το Μεξικό «δεν θα αποδεχθεί ποτέ κάτι που θα θίγει την αξιοπρέπεια της χώρας και τη δική μας ως Μεξικανών», είπε ο Νιέτο. Πρόσθεσε, πάντως, ότι η κυβέρνησή του θα προσπαθήσει να έχει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον πρόεδρό τους.

Λίγες ώρες νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ επέμεινε ότι το τείχος θα οικοδομηθεί για να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση.

«Το Μεξικό θα πληρώσει γι’ αυτό – είτε με τη μορφή μετρητών, είτε μέσω δασμών», είπε ο εκλεγμένος πρόεδρος.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ