Ζόρια για την κυβέρνηση από τη συζήτηση για μείωση του αφορολόγητου - iefimerida.gr

Ζόρια για την κυβέρνηση από τη συζήτηση για μείωση του αφορολόγητου

Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Σε Βρυξέλλες και Γενεύη στρέφει σήμερα την προσοχή του ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς οι διεργασίες εντείνονται για την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης την ώρα που και το Κυπριακό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.

Η κυβέρνηση επιχειρεί συμβιβαστικά βήματα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στο να μην τιναχθούν οι συζητήσεις στο αέρα. Ήδη πραγματοποιούν επαφές ο Eυκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης και σήμερα ο υπουργός Οικονομικών βλέπει τον Γάλλο Επίτροπο Μοσκοβισί. Συναντήσεις που στόχο έχουν την αποφυγή περαιτέρω καθυστερήσεων.

Με σχετική αγωνία περιμένουν και την ετυμηγορία του euroworking group, ώστε να ξαναμπεί η αξιολόγηση σε τροχιά. Η Αθήνα προσδοκά να τεθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, για να μπορέσει να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο.

Ζόρια με το αφορολόγητο

Με φόντο τα παραπάνω, σε δύσκολη θέση έχουν έρθει στο κυβερνητικό επιτελείο εξαιτίας των συζητήσεων που έχουν φουντώσει ότι εξετάζουν μείωση του αφορολόγητου.

Ζήτημα για το οποίο από το Μαξίμου λένε πως «δεν υπάρχει ». Με κάποια κυβερνητικά στελέχη μάλιστα να μην διστάζουν να χαρακτηρίσουν «καταστροφολογικό» ένα τέτοιο σενάριο. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει κάποια διάψευση από το υπουργείο οικονομικών.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να συζητήσει με τους δανειστές επέκταση του «κόφτη» για μετά το 2018. Κι αυτό, σε ένδειξη καλής θελήσεως για να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός από τη στιγμή που διαμηνύουν ότι δεν νομοθετούν νέα μέτρα.

Φεβρουάριο και...βλέπουμε

Παρά το γεγονός τέλος ότι δεν έχει εγκαινιαστεί στη ρητορική των κυβερνητικών, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο γεγονός ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να καταγραφεί στο eurogroup της 26ης Ιανουαρίου πρόοδος.

Από το Μαξίμου πάντως το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι δεν βιάζονται, καθότι όπως εξηγούν δεν υπάρχουν ταμειακές ανάγκες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αξιολόγηση Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ