Βίτσας: Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την τύχη των «8» με μόνο γνώμονα το εθνικό και διεθνές δίκαιο - iefimerida.gr

Βίτσας: Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την τύχη των «8» με μόνο γνώμονα το εθνικό και διεθνές δίκαιο

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών, που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Η δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί με βάση το διεθνές και το εθνικό μας δίκαιο να καταλήξει. Δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω από το διεθνές και το εθνικό δίκαιο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στον ραδιοσταθμό Real Fm.«Αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει να μην εκδοθούν, εκεί σταματάει όλη η διαδικασία. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα, έχει και τη δύναμη να πράξει αυτά που θα πρέπει» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, ο κ. Βίτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι «έχουμε εξασφαλίσει, ώστε η λέξη «ναυάγιο» να έχει φύγει από αυτές τις διαπραγματεύσεις. Ακόμα και αν δεν καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα, θα συνεχιστούν εν ευθέτω χρόνω».

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες με τη βαρυχειμωνιά, ο κ. Βίτσας δήλωσε ότι στην ενδοχώρα, αυτά περιορίζονται σε «λίγες σκηνές στο Βαγιοχώρι και στις 100 θερμαινόμενες σκηνές στο Ελληνικό, που βέβαια είναι πρόβλημα». Σε ό,τι αφορά ωστόσο, ιδιαίτερα το hot spot της Μόριας, ο αν. υπουργός παραδέχθηκε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να δικαιολογούμαστε».

«Είναι κοινή πεποίθηση, και δική μου και του Γιάννη Μουζάλα, ότι με μία έννοια πιαστήκαμε απροετοίμαστοι λόγω της σφοδρότητας των καιρικών συνθηκών» σημείωσε ο κ. Βίτσας. Πάντως, «η κατάσταση τακτοποιείται ακόμα και αργά, με την αποστολή του πλοίου και τη χρήση άλλων δομών», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε δε, στην «τεράστια προσπάθεια που κάνουμε σαν υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σαν ένοπλες δυνάμεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης και των προβλημάτων, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. Για την προσπάθεια που κάνουμε είμαι υπερήφανος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα τα κάνουμε καλά» δήλωσε.

Καταλήοντας, ο κ. Βίτσας γνωστοποίησε ότι έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία για την τακτική επιχορήγηση από την Ε.Ε. για το προσφυγικό. Το 2016 το υπουργείο, όπως υπενθύμισε, «άντλησε και δαπάνησε 106 εκατομμύρια ευρώ για τη σίτιση και τη φιλοξενία 60 χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ