Φονικό ψύχος στην Ευρώπη -Στους 65 οι νεκροί - iefimerida.gr

Φονικό ψύχος στην Ευρώπη -Στους 65 οι νεκροί

Φωτογραφία: AP Photo/Vadim Ghirda
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους 65 ανέρχεται συνολικά ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία που πλήττει την τελευταία εβδομάδα την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα τα βουλγαρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους επτά.

Τα πιο πρόσφατα θύματα του κύματος ψύχους από την 6η Ιανουαρίου και τον θάνατο 2 Ιρακινών προσφύγων σε μια χιονοθύελλα, ήταν ένα ζευγάρι ηλικίας περίπου 50 ετών που υπέστη χθες δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσαν από μια ελαττωματική ξυλόσομπα, σε χωριό στο νότιο τμήμα της χώρας.

Με τους νεκρούς αυτούς ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνολικά στην Ευρώπη ανέρχεται σε 65 σε διάστημα μίας εβδομάδας, η πλειονότητα των οποίων στην Πολωνία.

Η Βουλγαρία, όπου το θερμόμετρο έφθασε στους -18 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα Σόφια, έσπασε το ρεκόρ των τελευταίων 20 ετών στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε η υπουργός Ενέργειας Τεμενούζκα Πέτκοβα.

Το κύμα ψύχους από τη Σκανδιναβία πλήττει εδώ και ημέρες το μεγαλύτερο τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου, προκαλώντας τον θάνατο ανθρώπων στην κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψύχος ευρώπη νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ