Γιούνκερ: Υστατη ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού οι συνομιλίες της Γενεύης - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Υστατη ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού οι συνομιλίες της Γενεύης

Φωτογραφία: AP Photo/Olivier Matthys 
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συνομιλίες ανάμεσα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί είναι η «τελευταία ευκαιρία» για την επανένωση του νησιού, δήλωσε ο πρόεδρος της κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Γιούνκερ δήλωσε πως οι συνομιλίες που διεξάγονται αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη είναι η «τελευταία ευκαιρία» προκειμένου να επανενωθεί το νησί.

«Είναι ριψοκίνδυνο, αλλά όταν πρόκειται για την ειρήνη πρέπει να αναλαμβάνουμε κινδύνους. Οταν πρόκειται για την ειρήνη, εκείνοι που δεν αναλαμβάνουν κανέναν κίνδυνο αναλαμβάνουν έναν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαλέτα, την πρωτεύουσα της Μάλτας.

«Νομίζω πως έχει έρθει η ώρα να επανενωθεί το νησί. Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων κάνουν εξαιρετική δουλειά και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική κατάληξη των συνομιλιών στη Γενεύη αύριο», δήλωσε ακόμη ο Γιούνκερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Κύπρος Γενεύη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ