ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση λέει ψέματα για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία - iefimerida.gr

ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση λέει ψέματα για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σύσσωμη η κυβέρνηση ψεύδεται για άλλη μία φορά για τον αριθμό των προσλήψεων στα Δημόσια Νοσοκομεία, για να αποκρούσει τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες για αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο επί των ημερών της».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) παίρνοντας θέση στην κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει αναφορικά με την υγεία, ότι «οι προσλήψεις που κάνει η κυβέρνηση δεν αφορούν τα δημόσια νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία» διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι έχουν γίνει πολλές προσλήψεις στην υγεία.

Παραθέτοντας στοιχεία, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι διάστημα από Ιανουάριο 2015 έως Σεπτέμβριο του 2016 μειώθηκε κατά 553 ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στο υπουργείο Υγείας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Μάλιστα, όπως τονίζει, μειώνονται κατά πολύ οι μόνιμοι υπάλληλοι και αντικαθίστανται με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Παραθέτοντας στοιχεία του ESY.net (Πληροφοριακό Σύστημα Υπουργείου Υγείας), η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι το προσωπικό των Νοσοκομείων τον Ιανουάριο του 2015 ήταν 69.223 και τον Μάιο του 2016 ήταν 61.528 και άρα μειώθηκε κατά 7. 695 υπαλλήλους.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι οι ζωές των ασθενών, αλλά τα ρουσφέτια, οι διευθετήσεις και οι εξυπηρετήσεις», συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ ρίχνοντας λάδι στην αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενη στους διοικητές των νοσοκομείων αναφέρει ότι «αντί να πιέζουν για προσλήψεις προσωπικού και επαρκή χρηματοδότηση (τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν το στοιχειώδες υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν το Ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό), βγάζουν ανακοινώσεις σε βάρος της ΠΟΕΔΗΝ, κατά παραγγελία του Υπουργείου Υγείας». «Άξιος ο μισθός τους» καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ