Στο έλεος του χιονιά η Ορεστιάδα: Αποκλεισμένα χωριά – Απαγόρευση κυκλοφορίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο έλεος του χιονιά η Ορεστιάδα: Αποκλεισμένα χωριά – Απαγόρευση κυκλοφορίας [εικόνες]

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Τεράστια είναι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου από τη σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει τις περιοχές του Νομού Έβρου.

Ολόκληρος ο νομός Έβρου, εκτός από την Αλεξανδρούπολη, αλλά συμπεριλαμβανομένων των Φερών, έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως δήλωσε στο iefimerida.gr ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβις. «Ο Έβρος τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε. Μέχρι στιγμής έχουμε καταναλώσει περίπου 2 χιλιάδες τόνους αλάτι και περιμένουμε αύριο να έρθουν ακόμη 400 τόνοι. Απόψε πρέπει να παλέψουμε με τα αποθέματα που μας έχουν απομείνει. Θα είναι δύσκολη νύχτα», δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς στο iefimerida.

Μέχρι πριν από λίγο ο κεντρικός άξονας της Ορεστιάδας παρέμεινε κλειστός για ώρες λόγω της χιονόπτωσης και επειδή δίπλωσε μια νταλίκα. Ουσιαστικά η πρόσβαση από την Ορεστιάδα προς το Διδυμότειχο γίνεται μόνο από παρακαμπτήριους δρόμους. «Η κακοκαιρία είναι χειρότερη και από εκείνη του 2005, υπάρχουν περιοχές όπου δεν μπορούν να πάνε τα μηχανήματα του Δήμου λόγω της έντονης χιονόπτωσης», δηλώνει στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Στο έλεος του χιονιά η Ορεστιάδα: Αποκλεισμένα χωριά – Απαγόρευση κυκλοφορίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αποκλεισμένα χωριά

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, τα προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο είναι τεράστια. Αυτή τη στιγμή, λόγω της χιονόπτωσης είναι αδύνατον να πάνε τα μηχανήματα να ανοίξουν τους εξής οδικούς άξονες: Βάλτος – Φυλάκιο και Πεντάλοφος – Πάλλη. Τα χωριά αυτά ουσιαστικά παραμένουν αποκλεισμένα, αφού δεν υπάρχουν παντού παρακαμπτήριοι. «Τα μηχανήματα δουλεύουν ήδη 18 ώρες συνέχεια για να ανοίξουν δρόμους, έχουμε ρίξει περισσότερους από 155 τόνους αλάτι. Έχουμε ελάχιστα μηχανήματα, χρειαζόμαστε οικονομική στήριξη», τονίζει ο κ. Μαυρίδης.

Στην περιοχή του Διδυμοτείχου η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη για τις μετακινήσεις, πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ σε πολλές περιοχές υπάρχει και διακοπή στην υδροδότηση.

Στο έλεος του χιονιά η Ορεστιάδα: Αποκλεισμένα χωριά – Απαγόρευση κυκλοφορίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Και στο Διδυμότειχο τα μηχανήματα του Δήμου δεν μπορούν να φθάσουν σε πολλές περιοχές για να απομακρύνουν το χιόνι και να ανοίξουν δρόμους, αφού οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άσχημες. «Έχουμε μεγάλη χιονόπτωση. Σε πολλά σημεία δεν μπορεί να γίνει αποχιονισμός, δεν μπορούν να φθάσουν τα μηχανήματα. Είχαμε ανεμοθύελλα, υπάρχει κίνδυνος σε πολλά σημεία για τα αυτοκίνητα», δηλώνει στο iefimerida ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης,

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, πριν από λίγη ώρα ο αστυνομικός διευθυντής Ορεστιάδας έδωσε εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο στο βόρειο τμήμα του Έβρου, που περικλείει τις περιοχές Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Μάνδρα και Λάβαρα, αφού υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν οδηγοί.

Στο έλεος του χιονιά η Ορεστιάδα: Αποκλεισμένα χωριά – Απαγόρευση κυκλοφορίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Δήμος Διδυμοτείχου έχει μόνο 3 μηχανήματα!

Όπως δήλωσε στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, ο Δήμος διαθέτει μόνο 3 μηχανήματα και χρειάζεται να νοικιάζει άλλα 14 μηχανήματα από ιδιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κονδύλια για την ενοικίαση των μηχανημάτων δεν επαρκούν. «Έχουμε μια έκταση που περιλαμβάνει 34 χωριά και την πόλη του Διδυμοτείχου, χρειαζόμαστε πολλά μηχανήματα» τονίζει ο κ. Πατσουρίδης.

Στο έλεος του χιονιά η Ορεστιάδα: Αποκλεισμένα χωριά – Απαγόρευση κυκλοφορίας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Κλειστά σχολεία

Τα σχολεία και σήμερα παρέμειναν κλειστά στην Ορεστιάδα, ενώ και αύριο δεν θα ανοίξουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια απόφαση, κυρίως για προληπτικούς λόγους θα ληφθεί από τον Δήμο και για την Πέμπτη και Παρασκευή.

Στο έλεος του χιονιά η Ορεστιάδα: Αποκλεισμένα χωριά – Απαγόρευση κυκλοφορίας [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Στο έλεος του χιονιά η Ορεστιάδα: Αποκλεισμένα χωριά – Απαγόρευση κυκλοφορίας [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Στο έλεος του χιονιά η Ορεστιάδα: Αποκλεισμένα χωριά – Απαγόρευση κυκλοφορίας [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Φωτογραφίες: Δήμητρα Τσολακίδου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Έβρος Ορεστιάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ