ΥΠΕΝ: Εκκληση για αποφυγή άσκοπης κατανάλωσης ενέργειας εν μέσω ψύχους - iefimerida.gr

ΥΠΕΝ: Εκκληση για αποφυγή άσκοπης κατανάλωσης ενέργειας εν μέσω ψύχους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αποφεύγουν κάθε άσκοπη κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής σήμερα, καλεί τους καταναλωτές του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να μη διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία τροφοδοσίας με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συγκάλεσε σήμερα στο ΥΠΕΝ σύσκεψη για το συντονισμό της αδιάλειπτης τροφοδοσίας των καταναλωτών με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, λόγω της αιχμής των καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αρμόδιοι για τη διαχείριση του ομαλού εφοδιασμού του ηλεκτρικού συστήματος.

Μετά τη σύσκεψη, το ΥΠΕΝ καλεί τους καταναλωτές να αποφεύγουν κάθε άσκοπη κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής σήμερα, από τις ώρες, 18.00 έως τα μεσάνυχτα

Το ΥΠΕΝ τονίζει ότι η σύσταση για τη μειωμένη κατανάλωση γίνεται μόνον για προληπτικούς λόγους. Όλοι οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς συνεχίζουν τις σύντονες ενέργειες για να μη διαταραχθεί ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας.

Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία που πλήττει όλη τη χώρα έχει φέρει στα όρια των αντοχών του το ενεργειακό σύστημα της χώρας, καθώς η κατανάλωση φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος για τις ανάγκες θέρμανσης είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΠΕΝ ενέργεια κακοκαιρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ