1,33 δισ. ευρώ σε μια μέρα έχασε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιαπωνία [εικόνες] - iefimerida.gr

1,33 δισ. ευρώ σε μια μέρα έχασε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιαπωνία [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ο Ταντάσι Γιανάι, έγινε φτωχότερος κατά 1.330.000.000 ευρώ την περασμένη Παρασκευή, όταν κατέρρευσαν κατά 6,7% οι μετοχές της εταιρείας του Fast Retailing, ιδιοκτήτριας της Uniqlo.

1,33 δισ. ευρώ σε μια μέρα έχασε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιαπωνία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

(πηγή: Bloomerg Billionaires Index)

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας υπέστη έτσι τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου μεταξύ των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, σύμφωνα με τον δείκτη των δισεκατομμυριούχων του πρακτορείου Bloomberg.

1,33 δισ. ευρώ σε μια μέρα έχασε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιαπωνία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

H Uniqlo Japan ανακοίνωσε την Παρασκευή μεγάλη πτώση στα έσοδα του Δεκεμβρίου λόγω του ασυνήθιστα ζεστού καιρό στην Ιαπωνία, που έπληξε τις πωλήσεις ειδών χειμερινής ένδυσης.

Πάντως να πεινάσει δεν πρόκειται ο Ταντάσι Γιανάι, καθώς η περιουσία του εκτιμάται στα 16,8 δισ. Ωστόσο, με τις απώλειες της Παρασκευής υποχώρησε κατά έξι θέσεις στην 44η στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων της Γης.

1,33 δισ. ευρώ σε μια μέρα έχασε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιαπωνία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο 67χρονος Γιανάι άνοιξε το πρώτο κατάστημα της Uniqlo στη Χιροσίμα το 1984 οδηγώντας έκτοτε την εταιρεία του από άλμα σε άλμα.

Ο Γιανάι πιστεύει ότι η εταιρεία του θα ξεπεράσει τις ανταγωνίστριες H&M και Inditex -ιδιοκτήτρια της Zara- και θα γίνει η μεγαλύτερη στον κλάδο της παγκοσμίως μέχρι το 2020.

1,33 δισ. ευρώ σε μια μέρα έχασε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιαπωνία [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιαπωνία ΤΑΝΤΑΣΙ ΓΙΑΝΑΪ UNIQLO
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ