Παξινός για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς: Ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα υπερισχύσει το κράτος δικαίου ή η πολιτική σκοπιμότητα - iefimerida.gr

Παξινός για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς: Ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα υπερισχύσει το κράτος δικαίου ή η πολιτική σκοπιμότητα

Φωτογραφία: Εurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται κατά της έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία.

Μετά τον Απόστολο Δοξιάδη και τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Παξινός με δήλωσή του ζητάει να προστατευτούν οι ζωές των «8», με τον Αρειο Πάγο να λέει «όχι» στην ικανοποίηση του τουρκικού αιτήματος.

Η δήλωση του Δ. Παξινού έχει ως εξής:

«Ο Άρειος Πάγος καλείται να αποφανθεί αν θα εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, όπου τους περιμένουν μετά βεβαιότητας απάνθρωπα βασανιστήρια και η ανυπαρξία των εγγυήσεων της δίκαιης δίκης.

Καλείται να αποφανθεί αν θα υπερισχύσει το κράτος δικαίου, όπως συνέβη με τις δύο αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών ή θα υπερισχύσει η πολιτική σκοπιμότητα, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τη δήλωση κυβερνητικών παραγόντων, του κ. Τσίπρα μη εξαιρουμένου, που ουσιαστικά προκαταλαμβάνουν την κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Καλούνται οι αρεοπαγίτες να αποφανθούν εάν τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι υπαρκτά και στηρίζονται διαχρονικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη ή ποικίλλουν αναλόγως των περιστάσεων και της πολιτικής εμπλοκής.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως έχει πράξει στον παρελθόν και σε ανάλογες περιπτώσεις, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα δικάσει κατά συνείδηση και με βάση τη κείμενη νομοθεσία και την αναστολή ισχύος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου στη γείτονα χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ