Ξεκινά η συζήτηση της αναθεώρησης του Συντάγματος στην Τουρκία - iefimerida.gr

Ξεκινά η συζήτηση της αναθεώρησης του Συντάγματος στην Τουρκία

Φωτογραφία: Kayhan Ozer
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη Δευτέρα ξεκινάει στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της αναθεώρησης του Συντάγματος στην Τουρκία.

Το πακέτο των τροποποιήσεων έχει ήδη περιοριστεί σε 18 άρθρα, έπειτα από συμφωνία του κόμματος των Εθνικιστών και του κυβερνώντος κόμματος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση και το Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν την τροπολογία. Μάλιστα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι από σήμερα θα δώσουν αγώνα για να μην περάσει το προεδρικό σύστημα που φέρνει η αναθεώρηση. Ετσι αναμένεται οι επόμενες μέρες στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση (το τουρκικό κοινοβούλιο) να έχουν ένταση και αντιπαραθέσεις.

Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που επιθυμεί η κυβέρνηση, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί γύρω στις 24 Ιανουαρίου και, αν η τροπολογία αποσπάσει τουλάχιστον 330 ψήφους, το νέο σύνταγμα θα επικυρωθεί με δημοψήφισμα στις αρχές Απριλίου.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης διαθέτει 317 έδρες και το κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος 39. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο κόμματα έχουν και περιθώριο για απώλειες ψήφων για να επιτύχουν το όριο των 330.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Σύνταγμα αναθεώρηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ