Xάος στο Λονδίνο λόγω της απεργίας στο Μετρό [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Xάος στο Λονδίνο λόγω της απεργίας στο Μετρό [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωποι με κυκλοφοριακό χάος βρίσκονται σήμερα Δευτέρα οι κάτοικοι του Λονδίνου καθώς οι εργαζόμενοι του μετρό αποφάσισαν να προχωρήσουν από το απόγευμα της Κυριακής σε 24ωρη απεργία.

Οι αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν έναν σταθμό στον οποίο περισσότεροι από 700 άνθρωποι περίμεναν προκειμένου να μετακινηθούν. o σταθμός

Clapham Junction - ένας από τους πιο πολυσύχναστους του Ηνωμένου Βασιλείου - χρειάστηκε να εκκενωθεί νωρίτερα σήμερα το πρωί, λόγω του υπερπληθυσμού. Παρέμεινε κλειστό για σχεδόν μια ώρα πριν ανοίξει εκ νέου. μου.

Οι Λονδρέζοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητα,ποδήλατα, πλοία και λεωφορεία για να μπορέσουν να φτάσουν στις δουλειές τους. Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν στους σταθμούς των λεωφορείων ενώ μεγάλοι δρόμοι μπλόκαραν από το μποτιλιάρισμα.

Οι περισσότεροι σταθμοί του μετρό θα παραμείνουν κλειστοί λόγω της απεργίας των ενώσεων οι οποίες καταγγέλλουν τη μείωση των εργαζομένων λόγω της κατάργησης των εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς που αντικαταστάθηκαν από αυτόματα εκδοτήρια.

Οι περισσότεροι σταθμοί του μετρό θα παραμείνουν κλειστοί λόγω της απεργίας των ενώσεων οι οποίες καταγγέλλουν τη μείωση των εργαζομένων λόγω της κατάργησης των εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς που αντικαταστάθηκαν από αυτόματα εκδοτήρια. Τα δρομολόγια δεν θα επανέλθουν στο κανονικό πρόγραμμα έως την έναρξη της βάρδιας την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου χρησιμοποιείται καθημερινά από 4.8 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έκανε έκκληση προς τις ενώσεις των εργαζομένων του μετρό να ακυρώσουν την απεργία τους και να γυρίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το καλό των Λονδρέζων.

In Clapham Junction station which has just been evacuated due to this.. nightmare #TubeStrike pic.twitter.com/hJTwPHBg6O

Station evacuated, all trains cancelled at Clapham Junction #TubeStrike pic.twitter.com/fkuWAHx4bT

How many people can fit on a bus?? #TubeStrike pic.twitter.com/qWTiYIP2SQ

MONDAY FUNDAY - Stuck at Clapham Junction due to Tube Strike pic.twitter.com/kZfGsta7BQ

Οι απεργοί καταγγέλλουν κυρίως την κατάργηση εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς του μετρό και την αντικατάστασή τους από αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Σύμφωνα με τα δύο συνδικάτα που ζήτησαν την πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης, περισσότερες από 800 θέσεις "που είναι κρίσιμες για την ασφάλεια στους σταθμούς" περικόπηκαν, την ώρα που οι δεσμεύσεις που έγιναν για νέους διορισμούς δεν ήταν επαρκείς.

"Η βάρβαρη περικοπή θέσεων εργασίας που μετέτρεψε σε θανάσιμη παγίδα το μετρό του Λονδίνου επέβαλε την κοινωνική αυτή κινητοποίηση", υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ισχυρού συνδικάτου RMT Μικ Κας.

Πολλές κινητοποιήσεις έχουν ήδη γίνει από το 2014 εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων αυτών που ξεκίνησε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, ο Συντηρητικός Μπόρις Τζόνσον.

Στη διένεξη αυτή ενεπλάκη και ο διάδοχός του στη δημαρχία, ο Σαντίκ Καν, που ανήκει στο Κόμμα των Εργατικών, ο οποίος χαρακτήρισε την απεργιακή αυτή κινητοποίηση εντελώς ανώφελη και εξέφρασε τη λύπη του που "θα κάνει να υποφέρουν εκατομμύρια Λονδρέζοι".

Κινητοποιήσεις μπορεί να γίνουν και αύριο, Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή, καθώς οι εργαζόμενοι της Southern Railways, της εταιρείας που συνδέει το Λονδίνο με τη νοτιοανατολική Αγγλία κάλεσαν σε νέα απεργία σε διαμαρτυρία για τη βούληση της διεύθυνσης να εμπιστευτεί μόνον στους οδηγούς το κλείσιμο των θυρών των συρμών.

Την ίδια ώρα χιλιάδες μέλη του ιπτάμενου προσωπικού της British Airways αναμένεται να προχωρήσουν αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη σε μια κινητοποίηση λόγω διένεξης που αφορά τις αποδοχές των νεοδιορισθέντων από το 2010.

Στο βίντεο του Sky News αποτυπώνεται η ταλαιπωρία των επιβατών στο Λονδίνο.

#ClaphamJunction station has been evacuated due to overcrowding during the #Tubestrike in #London https://t.co/hKmUYujTrQ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λονδίνο Απεργία μετρό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ