Μισό μέτρο το χιόνι στη Λέσβο -Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις - iefimerida.gr

Μισό μέτρο το χιόνι στη Λέσβο -Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: kalloninews.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρή νέα χιονόπτωση σημειώνεται σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες, στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Ιδιαίτερα έντονη είναι η χιονόπτωση σε όλη τη δυτική Λέσβο όπου έχει φτάσει μέχρι τις ακτές της Ερεσού και του Σιγρίου, ενώ στις περιοχές Φίλιας και Σκαλοχωρίου φτάνει ήδη το μισό μέτρο!

Σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα συνεργεία με μηχανήματα του δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επιχειρούν ξανά από τα χαράματα παρά την καταπόνηση των περασμένων ημερών, προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στους δρόμους. Που όμως αυτή τη φορά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι λόγω του παγετού που έχει προηγηθεί.

Ισχυρή χιονόπτωση από τα ξημερώματα πλήττει και τον Άη Στράτη όπου έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις ακόμα και μέσα στον οικισμό του νησιού.

Σοβαρά προβλήματα στις Οινούσσες

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις Οινούσσες από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών δεδομένης και της σημερινής έντονης χιονόπτωσης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οινουσσών Στέφανο Βογιατζή, εξαιτίας του χιονιά, το νησί παραμένει χωρίς σταθερή τηλεφωνία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Από το πρωί οι δρόμοι να είναι αδιάβατοι τόσο για πεζούς όσο και για οχήματα ενώ αποκλεισμένες παραμένουν οι καλόγριες του μοναστηριού. Επίσης πρόβλημα αντιμετωπίζουν και κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να πλησιάσουν στις μάντρες τους.

«Εδώ και τέσσερις μέρες φωνάζουμε και κανείς δεν μας δίνει σημασία. Είμαστε χωρίς τηλέφωνα, οι δρόμοι και τα σχολεία είναι κλειστά, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στις μάντρες τους, οι καλόγριες έχουν αποκλειστεί στο μοναστήρι. Αν ακούει κάποιος ας μας βοηθήσει», δήλωσε πριν λίγο οργισμένος ο δήμαρχος Οινουσσών στην ιστοσελίδα politischios.gr.

Προβλήματα και στην Χίο

Από τα χαράματα χιονίζει και σε όλη τη βόρεια Χίο.

Σύμφωνα με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται στις οδούς:

  • Χίου - Καρδαμύλων, από το ύψος του Θόλους και βορειότερα.
  • Χίου - Βολισσού, μετά από το από το Αίπος.
  • Χίου - Αυγωνύμων, από το ύψος των Καρυών μέχρι και τα Αυγώνυμα.
  • Ήδη συνεργεία του δήμου Χίου και της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου προσπαθούν προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λέσβος Χίος χιονόπτωση προβλήματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ