H Β.Κορέα απειλεί ότι ετοιμάζει βαλλιστικό πύραυλο που θα μπορεί να χτυπήσει τις ΗΠΑ! - iefimerida.gr

H Β.Κορέα απειλεί ότι ετοιμάζει βαλλιστικό πύραυλο που θα μπορεί να χτυπήσει τις ΗΠΑ!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θα καταρρίψουμε οποιονδήποτε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο δοκιμάσουν οι Βορειοκορεάτες και απειλεί την ασφάλειά μας ή εκείνη των συμμάχων μας», διεμήνυσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ δίνοντας συνέχεια στον φραστικό πόλεμο που έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του κομμουνιστικού καθεστώτος, που δήλωνε έτοιμο για δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ανά πάσα στιγμή κι από οποιαδήποτε τοποθεσία ορίσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν κι απέδιδε στην εχθρική πολιτική των ΗΠΑ την ευθύνη για τα εξοπλιστικά της προγράμματα.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης είπε την Πρωτοχρονιά ότι η χώρα του βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάπτυξη βαλλιστικής τεχνολογίας μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει την επομένη μέσω Twitter o Ντόναλντ Τραμπ: «αυτό δεν πρόκειται να συμβεί!»

H Β.Κορέα απειλεί ότι ετοιμάζει βαλλιστικό πύραυλο που θα μπορεί να χτυπήσει τις ΗΠΑ! | iefimerida.gr 0

«Ο πύραυλος θα εκτοξευθεί οποτεδήποτε και από οπουδήποτε ορίσει η ανώτατη ηγεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας», ανέφερε πριν από μερικές ώρες εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη Πέμπτη ότι η Βόρεια Κορέα έχει επιδείξει μια «ποιοτική» βελτίωση στις πυρηνικές και πυραυλικές της ικανότητες μετά από πληθώρα δοκιμών τον περασμένων χρόνο.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η Πιονγιάνγκ μπορεί να είναι πολύ κοντά στην δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, αλλά θα χρειαστεί πιθανότατα χρόνια για να τελειοποιήσει το όπλο.

Όταν όμως θα αναπτυχθεί πλήρως τότε ο βορειοκορεατικός διηπειρωτικός πύραυλος θα μπορεί να απειλήσει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, που απέχουν περίπου 9.000 χλμ. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν ελάχιστο βεληνεκές περίπου 5.500 χλμ, αλλά κάποιοι φθάνουν ή και ξεπερνούν τα 10.000 χλμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ