Σε κλοιό ψύχους η Ευρώπη -Πάνω από 20 νεκροί, χάος στις συγκοινωνίες - iefimerida.gr

Σε κλοιό ψύχους η Ευρώπη -Πάνω από 20 νεκροί, χάος στις συγκοινωνίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις κι οι πολικές θερμοκρασίες που σαρώνουν την Ευρώπη έχουν προκαλέσει το θάνατο πάνω από 20 ανθρώπων και χάος στις συγκοινωνίες.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο τριήμερο στην Πολωνία, ανάμεσά τους κι ένας άνδρας ηλικίας 51 ετών που εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα από σόμπα.

Σε κλοιό ψύχους η Ευρώπη -Πάνω από 20 νεκροί, χάος στις συγκοινωνίες  | iefimerida.gr 0

Πολωνία: βόλτα στις όχθες του παγωμένου Βιστούλα

Οι θερμοκρασίες στη χώρα έπεσαν κατά τόπους κάτω απ’ τους 20 βαθμούς Κελσίου κι αναμένεται να πέσουν ακόμη περισσότερο τη νύχτα.

Σε κλοιό ψύχους η Ευρώπη -Πάνω από 20 νεκροί, χάος στις συγκοινωνίες  | iefimerida.gr 1

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε χθες στο Βέλγιο όταν το φορτηγό του έφυγε απ’ το δρόμο λόγω του ολισθηρού οδοστρώματος.

Σε κλοιό ψύχους η Ευρώπη -Πάνω από 20 νεκροί, χάος στις συγκοινωνίες  | iefimerida.gr 2
Σε κλοιό ψύχους η Ευρώπη -Πάνω από 20 νεκροί, χάος στις συγκοινωνίες  | iefimerida.gr 3

Ουγγαρία: κομμάτια πάγουν πλέουν στον ποταμό Δούναβη στη Βουδαπέστη στη γέφυρα της Ελευθερίας (Szabadsag)

Στην Ιταλία οι αρχές απέδωσαν το θάνατο έξι αστέγων στο δριμύ ψύχος.

Σε κλοιό ψύχους η Ευρώπη -Πάνω από 20 νεκροί, χάος στις συγκοινωνίες  | iefimerida.gr 4

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις κι οι χιονοθύελλες προκάλεσαν τη ματαίωση πολλών πτήσεων, ανάγκασαν πολλούς συρμούς να τραβήξουν χειρόφρενο και τα οχηματαγωγά να παραμείνουν αγκυροβολημένα στα λιμάνια, ενώ έκλεισαν πολλοί δρόμοι.

Με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να παραμένουν δυσοίωνες, αρκετά σχολεία στη νότια Ιταλία θα παραμείνουν αύριο κλειστά καθώς το ύψος του χιονιού φθάνει σε κάποιες περιοχές το ένα μέτρο.

Σε κλοιό ψύχους η Ευρώπη -Πάνω από 20 νεκροί, χάος στις συγκοινωνίες  | iefimerida.gr 5

Στη Ρώμη τα συντριβάνια στην πλατεία του Αγίου Πέτρου πάγωσαν τη νύχτα...

Σφοδρός χιονιάς πολιορκεί και την Κωνσταντινούπολη κι ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας, οι Turkish Airlines, ακύρωσαν πάνω από 650 πτήσεις. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έκλεισαν και τα στενά του Βοσπόρου και απαγορεύτηκε ο απόπλους των οχηματαγωγών.

Ένας απ’ τους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους της Κωνσταντινούπολης ουσιαστικά μεταβλήθηκε σ’ ένα τεράστιο χώρο στάθμευσης καθώς πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους προτιμώντας να πάνε με τα πόδια στα σπίτια τους παρά να ρισκάρουν στο παγωμένο οδόστρωμα.

Σε κλοιό ψύχους η Ευρώπη -Πάνω από 20 νεκροί, χάος στις συγκοινωνίες  | iefimerida.gr 6

Στη βόρεια Ευρώπη, όπου οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν και χιονοπτώσεις, η αστυνομία στη Δανία αναγκάστηκε να εκδώσει έκτακτη ανακοίνωση προειδοποιώντας τους οδηγούς για το ολισθηρό από τον παγετό οδόστρωμα μετά από δεκάδες τροχαία.

Σε κλοιό ψύχους η Ευρώπη -Πάνω από 20 νεκροί, χάος στις συγκοινωνίες  | iefimerida.gr 7

Γερμανία: παγοκρύσταλλοι κρέμονται απ' την οροφή ενός σπιτιού στο Όμπερσντορφ

Στη νότια Γερμανία ένας δουλέμπορος εγκατέλειψε 19 μετανάστες, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, στον χώρο στάθμευσης ενός αυτοκινητοδρόμου κοντά στο Μπράνεμπουργκ σε συνθήκες πολικού ψύχους και διέφυγε.

Η αστυνομία είπε ότι η θερμοκρασία βρισκόταν στους 20 βαθμούς υπο το μηδέν χθες Σάββατο όταν βρήκε τους μετανάστες, ένας εκ των οποίων είχε πλησιάσει δύο ανθρώπους που βρίσκονταν στο χώρο στάθμευσης για να ζητήσει βοήθεια όταν τους εγκατέλειψε ο διακινητής.

Οι μετανάστες έτρεμαν από το κρύο όταν τους πλησίασαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Δεν είχαν διαβατήρια και είπαν ότι προέρχονταν από το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία και ότι είχαν πληρώσει μεταξύ 500 και 800 ευρώ έκαστος για να μεταφερθούν στη Γερμανία από κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ιταλίας.

Τέσσερα από τα παιδιά μεταφέρθηκαν στους χώρους υπηρεσίας φροντίδας ανηλίκων, ενώ οι ενήλικες μετανάστες σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει για τον εντοπισμό του διακινητή δεν έχει ως τώρα αποτέλεσμα. Ο δουλέμπορος οδηγούσε ένα φορτηγό με βρετανικές πινακίδες.

Σε κλοιό ψύχους η Ευρώπη -Πάνω από 20 νεκροί, χάος στις συγκοινωνίες  | iefimerida.gr 8

Σερβία: μέσα στο δριμύ ψύχος μετανάστες περιμένουν στην ουρά για συσσίτιο σε μια εγκαταλελειμένη αποθήκη στο Βελιγράδι

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες συνεχίστηκαν για τέταρτη μέρα στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Ευρώπης με χιονοθύελλες και επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες να προκαλούν μπλακ άουτ αφήνοντας στο σκοτάδι κι αποκομμένα απ' τον υπόλοιπο κόσμο πολλά χωριά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ